AcasăPoliticaUNPR, dupa anuntul lui Ponta privind demisia: Decizia a fost luata impreuna...

UNPR, dupa anuntul lui Ponta privind demisia: Decizia a fost luata impreuna cu Oprea

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, formatiune condusa de Gabriel Oprea si care face parte din Coalitia guvernamentala, sustine ca decizia anuntata miercuri cu scurta vreme inainte de ora 11, de catre primul-ministru Ponta, in privinta depunerii mandatului sau si al Guvernului in fruntea caruia se afla, a fost luata in cadrul unei discutii avute de cei doi seara trecuta.

In conditiile in care Victor Ponta a mentionat cat se poate de clar ca spera ca gestul sau sa satisfaca „asteptarile celor care au protestat”, seara trecuta, in Capitala, cerand mai multe demisii, a premierului -dar si a ministrului de Interne si a primarului Popescu Piedone – ca urmare a tragediei din clubul Colectiv, formatiunea precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca „UNPR a luat act de nemultumirile exprimate de cei care au protestat in seara zilei de ieri in Bucuresti si in alte orase din tara”.

Dar si ca „presedintele UNPR este in complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului”, in comunicatul respectiv mentionandu-se, totodata, faptul ca „de altfel, aceasta decizie a fost luata impreuna de domnul Victor Ponta si domnul Gabriel Oprea, in cadrul consultarilor purtate de cei doi, in seara zilei de 3 noiembrie”.

Precizarile reprezentantilor Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei vin in contextul anuntului facut de Victor Ponta, de la sediul Guvenrului. „Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii (…)  Sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, incepand de astazi, imi depun mandatul de premier si implicit al Guvernului Romaniei”, a mai precizat Ponta, miercuri, de la sediul Guvernului.

Anuntul vine dupa ce, deunazi, de la ora 18 incepand, si pana tarziu in noapte, mii de oameni care au ales sa iasa in strada, in centrul Capitalei, pentru a-si striga nemultumirile dupa drama produsa in clubul bucurestean, si soldata cu 32 de decese si peste 180 de persoane ranite.

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger