AcasăPoliticaUngureanu: Sansa PSD-ului de a castiga prezidentialele creste pe masura ce dreapta...

Ungureanu: Sansa PSD-ului de a castiga prezidentialele creste pe masura ce dreapta se destrama!

Presedintele partidului Forta Civica a marturisit ca nu da mari sanse la prezidentiale candidatului propus de o dreapta reprezentata doar de coalitia PDL-PNL. Mihai Razvan Ungureanu crede ca PSD-ul are cu atat mai multe sanse la alegerile din toamna, cu cat dreapta se faramiteaza.

Intrebat cum ar trebui sa arate viitorul presedinte, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca in niciun caz nu trebuie sa fie supus partidelor. „Supus partidelor”, a explicat fostul ministru de externe, inseamna „la ordinele unui partid sau la ordinele unei asocieri de partide. Altfel zis, temele vin de la sediul central al partidului care l-a propus. Un presedinte supus unui partid isi pierde spiritul si libertatile pe care i le confera Constitutia”, a aratat Razvan Ungureanu, la Digi 24.

„Cred ca viitorul presedinte al Romaniei, oricine va fi el, trebuie sa aiba capacitatea de a uni, nu capacitatea de a dezbina”, a punctat Ungureanu, subliniind ca daca partidele de opozitie sunt interesate de o victorie in alegeri, „unitatea fortelor de dreapta ar trebui sa se petreaca curand, repede, intr-o formula asociativa oarecare, fara granite, fara excluziuni si fara ambitii personale exagerate”.

„In poza de astazi, cand doua partide colaboreaza in ideea unei fuziuni – foarte bine, o sa apara un partid mare, e minunat! – , un alt partid a avut congres, un alt partid tocmai a avut Colegiu Director (Forta Civica) – poza aceasta nu garanteaza in niciun fel victoria in noiembrie 2014. Dimpotriva, situatia de astazi ofera sanse enorme PSD-ului si candidatului pe care il va avea PSD la prezidentiale. Sansa PSD-ului de a castiga creste pe masura gradului de faramitare al dreptei”, a adaugat fostul premier.

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger