AcasăPoliticaUngureanu da alarma in ACL

Ungureanu da alarma in ACL

Razvan Ungureanu critica aducerea PRM alaturi de actuala coalitie guvernamentala si avertizeaza asupra pericolului ”refacerii patrulaterului rosu” – alianta aflata la guvernare in anii ’90.

Razvan Ungureanu sustine ca apropierea PRM de PSD-ul aflat la guvernare afecteaza imaginea Romaniei

Ungureanu face referire la guvernarea Vacaroiu, in care PSD-ul (numit PDSR in aceea vreme) a cooptat la putere alte trei partide recunoscute drept ”rosii”si nationaliste  – Partidul Unitatii Nationale a Romanilor (PUNR), Partidul Socialist al Muncii (PSM) si PRM, combinatie politica botezata de presa ”patrulaterul rosu”. Victor Ponta afecteaza imaginea Romaniei ”oferind un colac de salvare nationalismului cel mai abject si mai neeuropean cu putinta”, acuza acum Ungureanu. ”Un partid de extrema se aliaza cu PSD cu speranta conservarii unor avantaje politice pe seama masluirii increderii electoratului romanesc. Iata ca se ajunge intr-o combinatie stranie in care PRM coabiteaza cu UDMR, lucru care, din perspectiva noastra, nu denota in niciun fel starea de sanatate a democratiei romanesti. Nu ar trebui sa ne mire ca PRM se simte bine alaturi de PSD, cata vreme sunt voci in PSD al caror discurs de extrema politica s-a facut auzit fie ca e vorba de domnul Sova, antisemit, fie ca e vorba de domnul Mazare, incantat de simbolurile Germaniei naziste, sau altii care inteleg sa joace in extrema politica”, si-a detaliat Ungureanu acuzatia.

Predoiu: Ponta este patriot doar in vorbe

Suparat si el dupa ce pesedistii, in frunte cu Ponta, i-au acuzat pe cei din ACL ca lanseaza mesaje care ”duc la sentimente de sciziune si secesiune in Transilvania”, Catalin Predoiu ataca la randul lui: Victor Ponta ”este patriot doar in vorbe”, dar in realitate are o mentalitate de ”nationalist-comunist”. ”E retorica bolsevica. E revoltator sa scoti din dulap toti monstrii astia care au bantuit poporul roman. Vorbesti de sciziune – ea nu exista. Fiecare e mandru de tuica din judetul lui, dar nu exista in capul niciunui roman ideea de scindare, poate doar in capul sec al domnului Ponta”, conchide Predoiu.

author avatar
Simona Badulescu
2.314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger