AcasăPoliticaUn viceprimar al Capitalei a demisionat inainte de a se afla cine...

Un viceprimar al Capitalei a demisionat inainte de a se afla cine preia interimatul la PMB

UPDATE: Noul interimar la sefia Primariei Capitalei este Marin Dan Stefanel, numele acestuia fiind anuntat chiar de catre Cornel Pieptea, pe o retea de socializare. Totodata, liberalul si-a motivat decizia de a renunta la functia de viceprimar prin faptul ca acesta dintai se bucura de sprijinul PNL in vederea continuarii unor proiecte convenite in demersul intitulat „Acordul pentru bucuresteni”, platforma initiata de formatiunea liberala. „In aceste conditii am decis sa imi depun demisia din functia de viceprimar, urmand sa sprijin prin experienta mea profesionala noua echipa de conducere”, a scris Pieptea pe Facebook.

–-

In urma cu scurt timp s-a aflat: Capitala a ramas, la distanta de cateva ore, si fara primar, si fara viceprimar. Drept urmare, la acest moment nu se stie cine va prelua interimatul la sefia institutiei in fruntea careia s-a aflat aproape sapte ani Sorin Oprescu.

La scurta vreme dupa ce prefectul Capitalei a emis ordinul prin care se constata suspendarea din functie a primarului Oprescu, ca urmare a faptului ca instanta a decis definitiv, deunazi, mentinerea sa in arest preventiv, pana la expirarea mandatului de 30 de zile emis, pe 7 septembrie, pe numele sau, unul dintre cei doi viceprimari si-a anuntat intentia de a renunta la mandat. Este vorba despre liberalul Cornel Pieptea, cel care, de altfel, anuntase, recent, ca nu doreste sa intre in cursa pentru interimatul in fruntea primariei.

Despre decizia liberalului s-a aflat chiar in contextul in care urmeaza sa fie convocata sedinta Consiliul General, in cadrul careia sa fie numit un interimar in fruntea Primariei Municipiului Bucuresti, pentru intervalul in care Sorin Oprescu nu isi poate exercita atributiile, fiind in arest preventiv. „Intrucat situatia dificila a Primariei Capitalei impune atentia totala a viitorului primar general interimar, prezenta sa fiind necesara 24 din 24 de ore, am reflectat atent la optiunile mele si consider ca in acest moment, datorita situatiei familiale nu pot indeplini cu succes atributiile unui primar general interimar”, preciza, miercurea trecuta, liberalul Pieptea pe Facebook.

sursa foto: facebook/Cornel Pieptea

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger