AcasăPoliticaUn fost ministru recunoaste acuzatiile in al doilea dosar deschis de DNA...

Un fost ministru recunoaste acuzatiile in al doilea dosar deschis de DNA pe numele sau

Aflat in regim privativ de libertate, urmare a condamnarii primite intr-un alt dosar, fostul deputat Relu Fenechiu s-a aratat gata sa recunoasca acuzatiile pe care procurorii DNA ploiesteni i le aduc intr-o alta cauza.

Si anume cele de trafic de influenta, in forma continuata, si spalare de bani pe care anchetatorii de la DNA Ploiesti i le aduc fostului liberal condamnat deja in dosarul „Transformatorul”. Mai precis, procurorii sustin ca, incepand din 2012 si pana in 2014, Fenechiu, membru al Camerei Deputatilor la momentul respectiv, ar fi pretins si primit de la o firma cu activitate in domeniul IT, respectiv de la o firma de software, 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (…) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (…), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte”. Care sprijin ar fi constat, adauga anchetatorii, intr-un comunicat, in interventii ale parlamentarului fie pe langa angajati ai Ministerului Justitiei, fie pe langa persoane din conducerea societatii farmaceutice respective. „Ajutorul” i-ar fi adus fostului ministru peste 901.526 de euro, suma care urmeaza sa fie confiscata de la fostul ministru.

Ca urmare a semnarii acestui acord de recunoastere a vinovatiei, DNA anunta, vineri, si faptul ca fostul sef de la Ministerul Transporturilor accepta o pedeapsa de 3 ani si 10 luni de inchisoare. Ramane de vazut ce anume vor decide judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, catre care au fost trimise dosarul sio acordul in cauza. Ar mai fi de precizat faptul ca Fenechiu a primit deja, in ianuarie 2014, o pedepsa de 5 ani de inchisoare in dosarul cunoscut opiniei publice drept „Transformatorul”.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger