AcasăPoliticaUn europarlamentar cere "excluderea imediata" a lui Ponta din Baroul Bucuresti

Un europarlamentar cere „excluderea imediata” a lui Ponta din Baroul Bucuresti

La o zi de cand ministrul Educatiei a semnat ordinul prin care lui Victor Ponta i se retrage titlul de doctor in Drept, fosta sefa de la Ministerul Justitiei considera ca se impune ca fostul premier sa mai ramana fara o titulatura.

Solicitarea europarlamentarului are legatura cu faptul ca fostul prim-ministru nu mai are titlul de „doctor” si este adresata Decanului Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne. Caruia Monica Macovei i-a trimis o scrisoare, in care cere cerand „excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta” si prezinta argumentele pentru care considera ca fostul sef de la Palatul Victoria nu ar trebui sa se mai numere printre membrii acestui for. Totodata, Macovei evidentiaza faptul ca „Titlul de doctor i-a fost retras de Ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat dl Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat”.

Bref, politicianul care se numara printre fondatorii partidului M10 explica marti, pe Facebook, unde ataseaza si textul scrisorii adresate numarului 1 in cadrul Baroului Bucuresti, faptul ca „Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio o clipa in Baroul Bucuresti”.

Nu in ultimul rand, Monica Macovei aminteste faptul ca a mai formulat o solicitare similara inca de anul trecut, din ianuarie, la mai putin o luna dupa ce fostul premier insusi isi anuntase intentia de a renunta la acest titlu.

author avatar
Cristina Stefan
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger