AcasăPoliticaUn deceniu de la aderarea Romaniei la NATO. Tariceanu: Imprejurarile dificile ne...

Un deceniu de la aderarea Romaniei la NATO. Tariceanu: Imprejurarile dificile ne obliga sa consolidam pozitia obtinuta acum 10 ani

La implinirea a zece ani de cand Romania a aderat la NATO – Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord – presedintele Senatului evidentiaza importanta faptului ca tara noastra e membru cu drepturi depline a Aliantei.

Amintind de misiunile NATO la care Romania a participat direct – cele din Afganistan, cat si cea din Balcani – Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca in actualul context politic tensionat din vecinatatea Romaniei e nevoie ca tanara noastra sa-si consolideze pozitia obtinuta la momentul martie 2004. „Tocmai aceste imprejurari dificile ne obliga nu doar sa consolidam pozitia obtinuta – cu sacrificii si staruinta neinduplecata – acum zece ani, ci si sa formulam mai clar si sa sustinem cu mai multa energie acele concluzii pe care evenimentele recente ni le evidentiaza mai limpede ca oricand”, mentioneaza fostul premier, intr-un mesaj postat pe contul de pe reteaua de socializare Facebook.

In acest sens, seful Senatului a marcat, o data in plus, importanta aderarii Romaniei, ca membru cu drepturi depline, la Alianta Nord-Atlantica. „Evenimentele din ultimele saptamani, in care Federatia Rusa se manifesta cu atata agresivitate in raport cu statele suverane din vecinatatea ei apropiata, ne indeamna sa ne intrebam ce s-ar fi intamplat daca Romania nu era un partener cu drepturi depline al acestor doua organizatii (NATO si UE-n.r)”, transmite Calin Popescu Tariceanu.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger