AcasăPoliticaUltimul sondaj e clar: Victor Ponta, mare favorit la alegerile prezidentiale

Ultimul sondaj e clar: Victor Ponta, mare favorit la alegerile prezidentiale

Cu circa opt luni inainte de alegerile prezidentiale din toamna, romanii par sa aiba un favorit cert pentru cea mai inalta functie din stat.

Sondajul CSCI, comandat de Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala si realizat in perioada 20-24 martie, arata ca cea mai mare incredere a romanilor se indreapta catre Victor Ponta, actualul premier.

De altfel, sondajul respectiv arata, conform romaniatv.net, ca Victor Ponta se bucura de o popularitate mai mare, dupa destramarea USL, in timp ce Crin Antonescu, liderul PNL, este intr-o continua scadere.

Conform cifrelor prezentate, Victor Ponta ar obtine circa 48% din voturi la turul I, daca s-ar organiza duminica aceasta alegeri prezidentiale, si peste 70% din voturi la un eventual tur II, indiferent de numele adversarului.

Ba chiar situatia este de asa natura incat Crin Antonescu are sanse minime sa ajunga pana in turul al doilea, in cazul in care s-ar organiza duminica aceasta alegeri prezidentiale, liderul PNL aflandu-se doar la 12% incredere in acest moment.

Cifrele arata ca, mai degraba, Victor Ponta s-ar putea duela intr-un eventual tur II cu Mihai Razvan Ungureanu sau cu Catalin Predoiu. Singurul care i-ar putea insa pune probleme lui Ponta ar putea fi Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, insa participantii la sondaj sunt de parere ca sunt sanse mici ca acesta sa dea postul de sef al BNR pe cel de sef de stat.

author avatar
Cristi Ionita
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger