AcasăPoliticaUK nu va cere iesirea din UE pana la sfarsitul lui 2016

UK nu va cere iesirea din UE pana la sfarsitul lui 2016

A confirmat-o premierul britanic insusi, la finele unei discutii avute deunazi cu cancelarul german, la Berlin.

Asadar, va mai dura ceva timp pana cand pasii ce oficializeaza, practic, vointa exprimata de 52% dintre britanicii care au mers, in urma cu aproape o luna la urne, cerand ca Marea Britanie sa iasa din Uniunea Europeana.

Invocand faptul ca e ” nevoie de timp” pentru a pregati negocierile in privinta parasirii marii familii europene, urmare a rezultatului referendumului din 24 iunie, Theresa May a precizat, intr-o conferinta comuna sustinuta alaturi de Angela Merkel, faptul ca activarea articolului 50 (din Tratatul de la Lisabona-n.r) „nu se va intampla pana la sfarsitul anului”. „Marea Britanie nu va invoca articolul 50 pana cand obiectivele noastre nu sunt clare”, a subliniat May.

La randul sau, inaltul oficial german a mentionat, o data in plus, faptul ca Germania „respecta decizia luata de poporul britanic, de a parasi UE”, reiterand si faptul ca „ramane la latitudinea guvernului britanic sa-si defineasca viziunea cu privire la viitorul relatiei cu Uniunea Europeana si apoi sa parcurga pasii necesari, indeosebi prinn activarea articolului 50”.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger