AcasăPoliticaUdrea: Lucrurile nu pot ramane asa. Daca diferenta e de doar 44...

Udrea: Lucrurile nu pot ramane asa. Daca diferenta e de doar 44 de voturi, sa facem turul doi

UPDATE – Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PDL a respins contestatia depusa de Elena Udrea.

Elena Udrea a declarat, sambata seara, dupa ce s-a anuntat ca Blaga este castigatorul alegerilor pentru sefia PDL, in ciuda contestatiei pe care a depus-o, ca „lucrurile nu pot ramane asa”. Deputatul democrat-liberal a anuntat ca asteapta raspunsul comisiei si spune ca daca diferenta intre ea si Blaga e de doar 44 de voturi, ar trebui sa se organizeze un al doilea tur al alegerilor.

„Inainte de a se intra la vot s-a anuntat prezenta finala – 4.359 de persoane care urmau sa voteze. Cu toate acestea aflam ca au votat 4.632 de persoane. Domnul Blaga nu a intrat in turul 2. Diferenta de voturi care a facut, in viziunea dansilor, ca domnul Blaga sa fie castigator este de 44 de voturi. (…) Cei de la comisia de organizare au anuntat rezultatul fara sa aiba in vedere contestatia noastra si fara sa raspunda problemelor pe care le-am invocat, am cerut sa ni se prezinte listele de la intrare, listele de la vot si renumararea voturilor, pentru ca nu s-a spus de la inceput cate voturi nule sunt”, a spus Udrea.

„Cei prezenti la Conventie, in proportie de jumatate si jumatate sustin cele doua motiuni. Evident ca lucrurile nu pot ramane asa. Trebuie sa se rezolve. I-am spus (lui Blaga-n.r) ca am contesta rezultatele acestor alegeri si ca vreau sa anuntam la microfon colegii ca existe o contestatie, inainte sa anunte rezultatul”, a adaugat deputatul PDL.

Intrebata daca exista riscul scindarii PDL, Udrea a raspuns: „Nu as vrea nici macar sa ma gandesc la aceasta posibilitate. (…) Dupa anuntarea acestui rezultat, sala era impartita in doua. Partidul trebuie sa ramana unit, insa si ei trebuie sa dea curs contestatiei”.

„Sa vedem rezultatul acestei contestatii, nu-mi este foarte clar cum de ce voturile nu mai sunt aici si au plecat cu ele. (…) Nu avem reprezentanti la comisia de numarare”, a mai spus Udrea.

Cat priveste urmatorul pas si ce se va intampla in cazul in care contestatia sa va fi admisa, deputatul PDL a raspuns: „Daca diferenta este doar de 44 de voturi sa facem turul 2. Domnul Blaga s-a declarat castigator pentru 44 de voturi, in conditiile in care neregulile s-au semnalat pe tot parcursul procesului de votare. Deci se va intra in turul 2”.

Citeste si: Vasile Blaga, reales presedinte al PDL

308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger