AcasăPoliticaUdrea, despre cazul Marianei Rarinca: Cineva trebuie sa plateasca. CSM-ul sa sanctioneze

Udrea, despre cazul Marianei Rarinca: Cineva trebuie sa plateasca. CSM-ul sa sanctioneze

Cazul femeii care, dupa ce a stat sase luni in arest preventiv, a fost achitata definitiv, in urma cu o saptamana, de catre magistratii Curtii de Apel, a facut-o pe Elena Udrea sa iasa public si sa ceara ca vinovatii pentru toata aceasta situatie care a iscat aprigi controverse, in ultimele zile, sa fie sanctionati de catre responsabilii in materie, respectiv de catre membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Nu doar Tariceanu si alti patru parlamentari, semnatari ai nei scrisori deschise adresate sefului statuilui, si prin care se cerea inlocuirea din functie a sefelor Inaltei Curti si, respesctiv a DNA, ca urmare a cazului Marianei Rarinca au reactionat la povestea indelung mediatizata in aceste zile, ci si Elena Udrea.

Fosta sefa a PMP a transmis, prin intermediul unei postari pe contul sau de Facebook, opinia sa in aceasta privinta, pornind chiar de la situatia ei. „Dupa experienta a 72 de zile petrecute in arest preventiv, fara sa fiu vinovata, sau in orice caz, fara sa fi fost gasita vinovata de ceva, am promis ca voi incerca sa ma opun abuzurilor facute in numele justitiei, indiferent impotriva cui se intampla”, isi incepe deputatul mesajul.

Udrea considera ca e cazul ca persoanele gasite responsabile pentru situatia prin care a trecut femeia care a stat sase luni in detentie, pentru ca apoi sa fie achitata de acuzatia adusa, sa raspunda pentru acest lucru. „Cazul Marianei Rarinca este dovada faptului ca am avut dreptate cand am spus ca tinta nedreptatilor poate fi orice cetatean, nu doar eu, om politic presupus a priori vinovat. (…) Pentru ca un om a stat 6 luni la puscarie fara sa fie vinovat (…) cineva trebuie sa plateasca. Nu eu trebuie sa spun cine, este treaba CSM-ului sa analizeze si sa sanctioneze”, considera fostul ministru al Dezvoltarii.

Marianei Rarinca a fost arestata preventiv vreme de sase luni, iar apoi achitata, definitiv, de acuzatia adusa. Decizia de achitare a fost luata de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pe 21 mai. Este vorba despre femeia acuzata de catre judecatoarea Stanciu ca ar fi santajat-o.

Va reamintim, totodata, ca Udrea se afla de circa trei saptamani in arest la domiciliu, dupa ce magistratii au incuviintat inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea amintita anterior, in dosarul „Gala Bute”, in care e acuzata de catre procurorii DNA de fapte de coruptie.

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger