AcasăPoliticaUdrea, critica la adresa unor lideri europeni "fara viziune"

Udrea, critica la adresa unor lideri europeni „fara viziune”

Fostul ministru comenteaza recentele decizii ale unor state apartinand SpatiuluI Schengen de a inchide sau, dupa caz, de a lua in calcul varianta de a inchide granitele in fata valului tot mai mare de refugiati care ajung la frontierele statelor respective.

„Ce se intampla cand Europa nu are lideri cu viziune?!”. Pornind de la aceasta intrebare, Elena Udrea a facut, pe contul sau de Facebook, o analiza a celor mai recente situatii ce tin de criza refugiatilor. Incepand cu Germania si facand referire la anuntul cancelarului Merkel, conform caruia statul german e gata 8000.000 de migranti, veste urmata de un intreg aflux de migranti care au „au venit puhoi in Europa si au dat buzna peste nemti”, fosta sefa a PMP a notat si urmarile acestei realitati. „Asa ca Germania a fost obligata sa isi inchida frontierele, ceea ce a dus la reactie inversa in lant: Austria ( care ne dadea lectii ), Slovacia, urmeaza Cehia ( care de altfel s-a opus de la inceput ) au anuntat ca e groasa treaba, deci o lasa moale cu umanitarismul si inchid si ei granitele in fata valului de refugiati!”, constata Elena Udrea.

Insa fostul candidat la prezidentialele de toamna trecuta lasa sa se inteleaga ca nu doar urmarile la nivel de imagine trebuie remarcate in aceasta situatie, cat mai ales riscurile din spatele acestor declaratii si actiuni ale unor lideri europeni. „Ca ei s-au facut de ras, este treaba lor si a celor care ii voteaza. Dar uite cum niste lideri fara viziune, preocupati de interese electorale marunte, pot arunca in aer Europa”, subliniaza Elena Udrea, in finalul postarii sale.

Basescu: Incep sa se trezeasca unii din liderii UE, mari iubitori de refugiati

De altfel, o pozitie similara a exprimat, tot luni, si fostul presedinte Basescu.  Cred ca incep sa se trezeasca unii din liderii Uniunii Europene care au fost mari iubitori de refugiati si isi dau seama de riscuri”, puncta, in urma cu doar cateva ore, Traian Basescu. Cat priveste solutia pentru Romania, in contextul cotei de refugiati impuse statului, fostul lider de la Cotroceni considera ca s-a facut „o mare greseala” prin acceptarea, la Consiliul European, din iunie, a ideii de cota de migranti. Chiar si asa, chesitunea are rezolvare, mentioneaza fostul presedinte. „Aici nu exista alta solutie corecta pentru Romania (…). Romania trebuie sa refuze ideea de cota, nici voluntaram nici nevoluntara, dintr-un motiv simplu. (…) poate s-o refuze pentru ca Romania nu este stat membru Schengen. Colapsul sistemului s-a petrecut in state care sunt membre Schengen, si nu in Romania”, a conchis Traian Basescu.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger