AcasăPoliticaUdrea "condamna ferm" ordonanta alesilor locali care pot migra de la un...

Udrea „condamna ferm” ordonanta alesilor locali care pot migra de la un partid la altul: Ataca, practic, statul de drept

Vorbind atat in nume persoanal, cat si in calitate de lider al Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea si-a manifestat dezacordul fata de proiectul care permite alesilor locali sa treaca de la o formatiune politica la alta, fara sa riste sa-si piarda mandatul.

Elena Udrea nu vede deloc cu ochi buni introducerea Ordonantei de Guvern, adoptata recent, prin care alesii locali pot migra, in termen de 45 de zile, catre un alt partid, altul decat cel pe listele caruia au fost alesi intr-o functie, fara sa-si piarda mandatul, acuzand ca masura incalca prevederile statului de drept. „Personal, dar si in calitate de presedinte al Partidului Miscarea Populara, condamn ferm aceasta ordonanta care ataca, practic, statul de drept. Pentru 45 de zile, Victor Ponta si Guvernului lui suspenda statul de drept in Romania. Nu am mai intalnit niciodata ca o lege sa fie suspendata de la aplicare pentru o perioada de timp determinata, cu atat mai mult pentru interesul electoral al unui candidat si al unui partid”, a sustinut Udrea, joi, intr-o conferinta de presa.

Prezidentiabilul PMP are si o explicatie pentru introducerea acestui demers despre care contestatarii proiectului au acuzat vehement, in ultimele zile, ca incurajeaza traseismul politic. „Este evident ca Victor Ponta face acest lucru pentru ca are nevoie de voturi pe care doar primarii i le pot aduce”, a concluzionat Udrea, candidatul PMP la alegerile pentru prima functie in stat, din toamna.

333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger