AcasăPoliticaUdrea cere, la randul sau, demisia ministrilor Corlatean si Stanoevici: Romanii din...

Udrea cere, la randul sau, demisia ministrilor Corlatean si Stanoevici: Romanii din strainatate ne-au dat o lectie de implicare civica

Cauza este in faza de apel, la completul de 5 magistrati de la Inalta Curte de Casatie.

Candidatul PartiduluI Miscarea Populara la alegerile prezidentiale solicita, asemeni sefului statului, demisia ministurlui de Externe, Titus Corlatean, dar si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, invocand situatia votului din strainatate, la primul tur al scrutinului pentru Cotroceni.

Elena Udrea

Insistand asupra faptului ca, dreptul la vot trebuie respectat, fiind garatat prin Constitutie, pentru ca, in caz contrar, „democratia moare”, Udrea sustine ca, pentru 2016, va sustine modificarea actualei legislatii, in vederea introducerii votului prin corespondenta, „pentru ca scene precum cele de la Paris sau Londra sa nu se mai repete”.

„Romanii din strainatate ne-au dat azi (duminica-n.r) o lectie de implicare civica. Este extraordinar de important ca procesul de votare sa se prelungeasca in Diaspora si toti oamenii care isi doresc sa voteze sa o si poata face. (…) Nu in ultimul rand, pentru cele intamplate astazi la votul in strainatate, ministrii Titus Corlatean si Bogdan Stanoevici trebuie sa demisioneze!”, concluzioneaza sefa PMP, intr-o postare pe contul sau oficial de Facebook.

Va reamintim ca in mai multe orase din strainatate romanii au stat ore intregi la cozi, duminica, in ziua in care s-a desfasurat primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, pentru a putea vota. Multi dintre ei au invocat ca nu si-au putut exprima optiunea electorala, pentru ca nu au mai apucat sa ajunga la urne inainte ca sectiile de votare sa se inchida.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger