AcasăPoliticaUdrea: ”USL se rupe inevitabil”

Udrea: ”USL se rupe inevitabil”

Elena Udrea vizeaza, in aceasta etapa cel putin, doar sefia PDL, nu si Presedintia. In plus, crede ca aceasta nu-i va reveni lui Crin Antonescu, pe care nici macar candidat nu-l mai vede.

Elena Udrea se pregateste de o lupta de doua decenii cu Victor Ponta

Daca va castiga la congresul din 23 martie, accederea unei femei in fruntea unui ”partid puternic” ar fi ”o mare victorie pentru clasa politica romaneasca, un mare succes al societatii”, afirma Elena Udrea, care exclude totodata o candidatura a sa la prezidentialele din 2014.

Asta nu inseamna insa ca PDL nu trebuie sa vina, in scurt timp, cu un candidat bun pentru Presedintie. Intrebata pe tema, Elena Udrea sustine ca PDL are cel putin cinci candidati ”credibili” pentru Cotroceni: Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu. In context, democrat-liberala a adaugat si ca, indiferent cine va candida din partea PDL, se va confrunta nu neaparat cu Crin Antonescu, ci mai curand cu Victor Ponta: ”Cred ca vor avea doi candidati: unul va fi Victor Ponta, in opinia mea, si va fi candidatul PSD, iar cei de la PNL, probabil ca vor veni cu Tariceanu”. Udrea a explicat si de ce a pronuntat numele lui Tariceanu si nu pe al lui Crin Antonescu: ”Daca USL se rupe, si se va rupe inevitabil, pentru ca vin alegerile europarlamentare si prezidentiale si vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai ramane in fruntea PNL, pentru ca dansul este intr-o scadere de popularitate accelerata dupa evenimentele de asta vara”. Cert este ca, analizand situatia politica romaneasca la zi, Elena Udrea a conchis ca Victor Ponta va fi principalul ei adversar in urmatorii 20 de ani. Un Victor Ponta care incearca sa-si schimbe ”imaginea antieuropena” capatata vara trecuta, dar ”ii mai scapa piciorul”, mai ales in conditiile in care discursul tinut la Bruxelles difera de cel practicat la Bucuresti. n

Boc: Blaga a dus PDL de la 22% la 16%

Emil Boc nu ezita sa puncteze ori de cate ori poate infrangerea suferita de PDL-ul condus de Vasile Blaga la parlamentarele din 2012

Emil Boc se mira cu voce tare de ”incapatanarea” lui Vasile Blaga de a merge mai departe cu candidatura pentru un nou mandat de lider al PDL. Boc precizeaza ca actuala conducere a PDL a avut ocazia de a demonstra ce poate la alegerile din 2012, cand Blaga ”a dus partidul de la 22% la 16%”. ”Trebuie sa dam o alta sansa partidului”, a concluzionat Emil Boc, sustinator declarat al Elenei Udrea.

author avatar
Simona Badulescu
684 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger