AcasăPoliticaUDMR trage pe dreapta de la guvernare

UDMR trage pe dreapta de la guvernare

Dupa ce au tradus in limba maghiara mesajul transmis de electorat pe 16 noiembrie, liderii UDMR au avut o revelatie: poporul nu-i mai vrea la guvernare.

Maghiarii intra in cantonament pentru guvernarea cu liberalii

Cinci ore le-a luat udemeristilor sa hotarasca ce au de facut. Asa cum ne-au obisnuit, liderii maghiari au ales sa se plaseze  in tabara castigatorului. Dar, pentru ca  nu se face sa spui adevarul si sa vorbesti de calcule politice si interese de clica, presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat ca decizia are la baza rezultatul votului de la prezidentiale. „Am inteles mesajul electoratului nostru: trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri care ne-au sustinut in momentele grele, dificile, in special cand am intrat in coalitia de guvernare. In concluzie, recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali, care va avea loc pe 13 decembrie, este iesirea din coalitia de guvernare si continuarea a ceea ce stim noi foarte clar ca trebuie facut, ne intoarcem si ne vom ocupa de comunitatea noastra, de problemele comunitatii noastre si in Parlament vom sustine toate demersurile care inseamna un pas pozitiv in ceea ce priveste comunitatile, oamenii, cetatenii si viitorul lor”, a afirmat Kelemen Hunor, precizand ca oricum stabilitatea Executivului nu depinde de UDMR. „Am constatat ca si fara noi Guvernul Victor Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta noastra in guvern, in parlament exista aceasta majoritate, deci stabilitatea politica nu depinde de participarea noastra la guvernare. Noi nu vrem sa cream instabilitate, nu vrem sa dam jos guverne. In acest moment, in ceea ce priveste decizia noastra nu exista nicio astfel de intentie, de a da un vot negativ guvernului, care si fara noi va functiona”, a mentionat presedintele UDMR.

Orban, sceptic in privinta maghiarilor

In timp ce alti reprezentanti ai PNL au salutat anuntul UDMR, vicepresedintele liberal Ludovic Orban sustine in continuare ca maghiarii se joaca doar cu Victor Ponta. „UDMR arata pisica la PSD. Nu cred ca aceasta decizie (iesirea de la guvernare – n.r) va fi validata de CRU, ci este folosita ca instrument de maximalizare a pretentiilor la negocierile cu PSD”, a precizat Ludovic Orban.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger