AcasăPoliticaUDMR: Recomandam alegatorilor nostri sa voteze conform propriilor convingeri

UDMR: Recomandam alegatorilor nostri sa voteze conform propriilor convingeri

Vicepremierul Kelemen Hunor anunță ce va face Ministerul Mediului în acest an: ”Noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni” - VIDEO

Liderul UDMR, care a candidat, la randul sau in primul tur al prezidentialelor din acest an, a anuntat, joi, concluziile discutiilor avute de conducerea Uniunii, in legatura o eventuala sustinere a unuia dintre cei doi politicieni ramasi in cursa pentru Cotroceni.

Urmare a acestor dezbateri interne, Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR le recomanda alegatorilor sai sa voteze, pe 16 noiembrie, fiecare in functie de ce convingere are. „Noi am adoptat astazi, cu marea majoritate a voturilor (…) – sa recomandam alegatorilor nostri (…) sa voteze conform propriilor convingeri. (…) Suntem convinsi ca avem un electorat matur, care (…) stie sa voteze in asa fel incat interesele comunitatii magiare sa nu fie lezate”, a precizat Hunor.

Mai clar fie spus, Uniunea nu sustine pe niciunul dintre candidatii ramasi in cursa pentru cea mai inalta functie in stat. Iar Hunor a si motivat aceasta hotarare, invocand, intr-o prima faza, faptul ca Iohannis a refuzat, intr-un mod „cu totul arogant”, sa aiba o discutie cu UDMR, dupa alegerile din 2 noiembrie. „Colegii mei au zis ca nu putem sprijini un candidat care solicita voturile noastre, dar nu vrea sa asculte vocea comunitatii maghiare”, a anuntat liderul Uniunii.

Vorbind despre candidatul PSD-UNPR-PC ramas in cursa pentru Cotroceni, Hunor a amintit ca, desi Victor Ponta s-a dovedit, in ultimii doi ani, „un partener corect si de incredere” in relatia cu UDMR, Uniunea a amintit despre „revenirea in ecuatia politica” a lui Vadim Tudor.  „Credem ca nu putem sa fim alaturi de Corneliu Vadim Tudor nici macar o ora, nici macar pentru zece zile. (…) Vadim reprezinta, in perceptia noastra, toate principiile impotriva carora noi am luptat in ultimii 25 de ani: nationalismul extremist, intoleranta si ura fata de maghiari”, a insistat liderul UDMR.

Va reamintim ca Vadim Tudor a anuntat, recent, ca partidul sau  il sustine pe actualul premier in turul doi.

367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger