AcasăPoliticaUDMR intra la guvernare cu doi ministri si un post de vicepremier,...

UDMR intra la guvernare cu doi ministri si un post de vicepremier, dar si 14 secretari de stat

UPDATE – Ponta si liderii UDMR au semnat, la Palatul Parlamentului, acordul privind intrarea la guvernare a Uniunii. „Imi doresc ca batalia politica sa nu depaseasca limita seriozitatii si a responsabilitatii. (…) Sa dam un semnal ca in Romania tensiuni interetnice exista doar la televizor”, a mentionat primul-ministru.

–-

Liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) vor semna, luni dupa-amiaza un acord cu premierul Ponta, a anuntat, dupa negocierile cu USD, Kelemen Hunor.

Acesta din urma va fi si propunerea Uniunii pentru functia de vicepremier, dar si pentru sefia ministerul Culturii, unul dintre cele doua portofolii cerute in viitorul Guvern Ponta 3.

Kelemen Hunor

UDMR va avea o intalnire cu Victor Ponta incepand cu 15.30, pentru a parafa acordul, al carui continut va fi facut public la acel moment. Pana atunci, insa, Kelemen Hunor a anuntat ca maghiarii vor avea in noul Cabinet doua ministere – cel al Culturii, dar si Mediul, pentru sefia caruia a fost propus Attila Korodi, care a mai detinut acest portofoliu in urma cu cativa ani, in Cabinetul Ungureanu, dar si 14 secretari de stat.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca nu se schimba absolut deloc programul guvernamental, fara de cel aprobat in decembrie 2012 si dupa care a functionat si Alianta USL.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger