AcasăPoliticaUDMR face legea in CCR

UDMR face legea in CCR

Odata plecata Iulia Motoc, Zoltan Puscas (foto) va inclina balanta in CCR

Plecarea judecatoarei Iulia Motoc la CEDO aduce asa numita ”tabara a lui Basescu” din CCR la egalitate cu grupul propulsat la Curte de USL.

Odata plecata Iulia Motoc, Zoltan Puscas (foto) va inclina balanta in CCR
Iulia Motoc

Conform raportului politic din Senat, postul eliberat de Motoc revine USL-ului, ceea ce inseamna ca actuala putere va avea patru judecatori numiti de ea la Curtea Constitutionala. Cel mai probabil, inlocuitorul Iuliei Motoc va fi un pesedist, numele senatorului PSD Ioan Chelaru fiind deja de mai multa vreme vehiculat pe tema. Indiferent de nume, odata numita persoana propusa de USL, majoritatea favorabila presedintelui Basescu nu va mai exista, schema noului raport de forte din CCR fiind 4 – 4 – 1. Ceea ce inseamna ca taberele pro si anti Basescu ajung la egalitate, implicit la mana lui Zoltan Puscas – al noulea judecator, propulsat in CCR de UDMR. La curent cu toate aceste speculatii, Iulia Motoc a incercat sa demonteze perceptia referitoare la existenta celor doua tabere in CCR.

”Independenta unei Curti Constitutionale nu poate sta intr-un singur judecator. Daca ar fi asa inseamna ca nu ar fi putut discuta de aceasta indepedenta”, sustine Motoc pe contul ei de Facebook.

author avatar
Simona Badulescu
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger