AcasăPoliticaUDMR ameninta cu iesirea de la guvernare. Kelemen: Sunt hotarat si...

UDMR ameninta cu iesirea de la guvernare. Kelemen: Sunt hotarat si Victor Ponta stie!

UDMR ameninta cu iesirea de la guvernare, nemultumit de drepturile minoritatilor, si i-a dat un ultimatum in acest sens premierului Victor Ponta

Nemultumirea porneste de la faptul ca, fara consultarea Uniunii, Ministerul Afacerilor Europene (MAE) a intervenit in procesul in care UDMR a contestat respingerea de catre Comisia Europeana a initiativei cetatenesti privind protectia minoritatilor nationale – Minority SafePack, initiata de Uniune si sustinuta de Uniunea Federala a Nationalitatilor din Europa(FUEN), al carui vicepresedinte este Kelemen Hunor.

Mai exact, MAE a sustinut punctul de vedere al Comisiei Europene, pozitionandu-se astfel impotriva UDMR. „A fost o actiune partizana a MAE! Am cerut retragerea interventiei”, a spus liderul UDMR, pentru gandul.info.

Intrebat daca UDMR se gandeste sa iasa de la guvernare, in cazul in care MAE nu-si schimba pozitia, Kelemen a raspuns:  „Nu vreau sa raspund la aceasta intrebare, dar pozitia mea foarte hotarata o cunoaste premierul, de la el astept un raspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!”.

O decizie finala ar urma sa fie luata dupa o ultima discutie pe care Kelemen Hunor si Victor Ponta ar trebui sa o aiba saptamana viitoare. Surse din Coalitie sustin insa ca e putin probabil, daca nu imposibil, ca interventia sa fie retrasa, noteaza sursa citata.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger