AcasăPoliticaUDMR a iesit putin de la guvernare

UDMR a iesit putin de la guvernare

Consiliul Reprezentantilor Unionali al UDMR a votat pentru iesirea Uniunii de la guvernare. „La ce ne foloseste sa stam in Executiv, daca vom pierde alegerile in 2016”, si-au justificat liderii maghiari decizia. Ulterior, tot acestia au anuntat ca nu vor pleca chiar de tot, pentru ca functiile din esalonul doi le fac in continuare cu ochiul.

Liderii maghiari vor sa-si pastreze functiile din esalonul doi

La concurenta cu uneperistii lui Gabriel Oprea, care folosesc „interesul national” drept scuza pentru a-si justifica oportunismul, udemeristii, cand vor sa mai prinda o bucatica de cascaval, ii dau inainte cu „interesul comunitatii maghiare”. „Pentru UDMR, guvernarea nu poate fi un obiectiv, ci un mijloc. Putem vorbi de modelul finlandez, suedez, unde, indiferent de ideologie, partidul respectiv face parte din guvernare. Noi am incercat sa facem acest lucru, tinand seama ca majoritatea votantilor nostri au sustinut intrarea la guvernare. (…) Astazi, ascultand vocea votantilor nostri, am considerat ca decizia cea mai buna e iesirea de la guvernare. (…) S-a redus drastic numarul celor care cred in aceasta guvernare si care cred ca trebuie sa continuam. Nu poti guverna daca nu esti sustinut. Nu putem guverna, daca riscam peste doi ani intrarea in Parlament”, a declarat presedintele UDMR . In timp ce Kelemen Hunor isi punea cenusa, senatorul Verestoy Attila explica de zor ca Uniunea are o alta perspectiva: „Nu vrem sa fim anexa unei guvernari. Dar UDMR va fi reprezentata la nivelul esalonului 2-3 in Guvern. (…) Noi am avut secretari de stat la invatamant, la Agentia pentru minoritati care vor ocupa in continuare functiile chiar si atunci cand vom fi in opozitie”.

Udrea vrea la putere

Guvern de uniune nationala. Aceasta este solutia pe care Elena Udrea o propune pana la viitoarele alegeri parlamentare. Motivul: formula ar fi una legitima si, in felul acesta, PMP ar prinde un loc caldut. „Un guvern de uniune nationala poate fi sustinut de PMP, daca acest guvern isi asuma obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent: legea privind reducerea numarului de parlamentari la 300, legea privind transparentizarea finantarii partidelor politice, legea privind depolitizarea institutiilor publice, legea sanatatii si o lege privind finantarea presei”, a afirmat Elena Udrea. In cazul in care nu va exista un consens politic asupra unui astfel de Executiv, sefa PMP i-a poftit pe liberali sa-l dea frumusel jos pe Victor Ponta si sa se apuce sa guverneze.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger