AcasăPoliticaTurcan vede posibila o colaborare pe termen lung, chiar si o fuziune:...

Turcan vede posibila o colaborare pe termen lung, chiar si o fuziune: USR poate sa vina alaturi de PNL

Sefa interimara a PNL-ului nu exclude o colaborare cu Uniunea condusa de Nicusor Dan, in sensul in care din aceasta eventuala alianta ar rezulta o  „forta in contrapondere la PSD”.

Facand o serie de declaratii care in ochii multora au sunat ca un soi de periere a reprezentantilor USR-ului, o data ce a spus ca nu vede ca pe un inamic politic partidul clasat al treilea in optiunile electoratului, in iarna, Raluca Turcan a adus in discutie atat posibilitatea consolidarii unei fuziuni, cat si pe cea a unei simple colaborari cu Uniunea Salvati Romania. Cu mentiunea ca USR-ul ar trebui, practic, sa accepte faptul ca PNL-ul are un blazon si o echipa valoroasa. „USR – sa stiti ca eu nu privesc ca pe un adversar politic, ci mai degraba ca pe un competitor pentru un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamagit de sistemul politic de pana acum. Cred insa ca daca PNL va deveni acel vector politic din scena politica romaneasca – credibil, cu idei sustinute de dreapta – USR poate sa vina natural alaturi de PNL,  fie intr-o alianta, fie daca nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este solutia pe termen lung, pentru ca PNL are organizatii judetene, are nuclee dure pe oameni foarte corecti si foarte buni si implicati si cu deschidere pentru a le da oamenilor solutii”, a sustinut Turcan, la Adevarul Live.

Mai mult, axandu-se pe acelasi subiect, sefa interimara a formatiunii liberale a dat de inteles faptul ca – o data lansata aceasta ipoteza-invitatie- ramane ca useristii sa evalueze posibilitatea de a face echipa comuna, oficial, cu PNL-ul.  „Eu colaborez foarte bine cu colegii din USR, insa PNL are program, are o echipa, are valori, are aceasta sansa de a se restructura intern si cred, ca pe termen lung, putem colabora foarte bine, daca si ei vor ajunge la aceasta concluzie ca, la un moment dat, colaborarea poate fi mai apropiata, vom discuta”, a subliniat Raluca Turcan, in acelasi interviu.

foto: Facebook

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger