AcasăPoliticaTurcan si Orban la Cotroceni. Liberalii nu au facut o propunere de...

Turcan si Orban la Cotroceni. Liberalii nu au facut o propunere de premier, la consultari

Fata de delegatia comuna a PSD si ALDE, deschizatoare de drum in cazul actualelor consultari de la Cotroceni si formata din doar doua persoane, in speta liderii Dragnea si Tariceanu, liberalii au mers cu o delegatie completa, de cinci persoane, la discutiile cu Klaus Iohannis.


UPDATE: Cei cinci reprezentanti ai PNL s-au aflat la masa discutiilor cu primul om in stat in jur de 20 de minute. La finele disuctiilor, Orban a anuntat ca delegatia i-a adus la cunostinta ca pozitia partidului este „oricand pregatit sa-si asigure responsabilitatea guvernarii, dar doar in baza unei majoritati solide (…) in discutiile, negocierile pe care le-am purtat, in afara de PSD, nu s-a degajat unei majoritati”.

Cat despre lipsa unei propuneri de prim-ministru, Orban a explicat decizia prin faptul ca „propui un premier atunci cand ai in spate votul unei majoritati certe de cetateni romani si sprijin din partea unei majoritati certe si coerente”.

–––

Printre acestea s-au numarat actualul lider al PNL-ului, Ludovic Orban, dar si fosta sefa interimara a formatiunii, Raluca Turcan. Discutiile sunt programate sa dureze 60 de minute, adica pana la ora 17.

La fel cum s-a intamplat si in cazul delegatiei PSD-ALDE, pana ca presa sa iasa din sala in care au loc concultarile, nu s-au facut declaratii.

Trebuie spus ca liberalii au decis sa nu mearga cu o propunere la concultarile cu presedintele Iohannis, desi pana de curand nu exclusesera total o astfel de varianta.

sursa foto: infopinia.ro

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger