AcasăPoliticaTudorache, la Cotroceni. Noul sef al MAI a depus juramantul

Tudorache, la Cotroceni. Noul sef al MAI a depus juramantul

UPDATE: In prezenta sefului statului si al Guvernului, precum si a conducerii celor doua Camere si, respectiv, a ministrilor din Cabinetul Ciolos, Dragos Tudorache a depus juramantul, la Cotroceni, parcurgand astfel un pas important in vederea preluarii prerogativelor ministeriale.

–-

Noul ministru de Interne va depune juramantul in orele urmatoare, dupa ce, in cursul diminetii, seful statului a dat unda verde numirii sale in fruntea MAI, ulterior demisiei lui Petre Toba.

Concret, presedintele a semnat, miercuri, atat decretul prin care ia act de demisia lui Toba de la sefia Ministerului Afacerilor Interne, cat si pe cel prin care il numeste pe Dragos Tudorache pe aceasta functie. Ca urmare a acestui pas, fostul sef al Cancelariei primului-ministru va prelua portofoliul internelor, ceremonia de depunere a juramantului urmand sa aiba loc incepand cu ora 16, la Cotroceni.

De asemenea, Klaus Iohannis a acceptat si nominalizarea facuta de catre Dacian Ciolos in privinta inlocuitorului lui Tudorache in fruntea Cancelariei premierului, in persoana lui Paul Gheorghiu, seful de Cabinet al primului-ministru.

Va amintim faptul ca nominalizarea celor doi a fost facuta luni, la doar cateva zile de cand Petre Toba isi anunta demisia, pe fondul cererii formulate din directia DNA-ului, pe numele sau, in dosarul DIPI. Mai precis, procurorii cer aviz pentru urmarirea penala a fostului sef al MAI, suspectat de „favorizare a faptuitorului, in perioada in care a detinut functia ministeriala”.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger