AcasăPoliticaTribunalul Bucuresti a respins modificarile aduse statutului PNL

Tribunalul Bucuresti a respins modificarile aduse statutului PNL

Klaus Iohannis

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti, respingerea modificarilor aduse la Statulul PNL, adoptate in cadrul Congresului partidului, de la finele lunii iunie.

Klaus Iohannis

UPDATE: In ciuda faptului ca s-a crezut initial ca masura vizeaza inclusiv recunoasterea de catre Instanta a alegerii lui Iohannis la sefia partidului, informatia a fost negata de catre reprezentantii PNL. „Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis de PNL.

–-

Printre masurile luate la Congresul din 27-28 iunie se numara si votarea noii conduceri a PNL, inclusiv a noului presedinteal formatiunii. Ca urmare a deciziei, alegerea noului presedinte al PNL nu a fost validata juridic, anunta digi24.ro. Magistratii bucuresteni au consemnat, insa, documentele care atesta desfasurarea Congresului Extraordinar. Decizia Tribunalului nu este definitiva si poate fi constestata la Curtea de Apel.

Este vorba despre derogarea de vechime in partid de care a beneficiat Iohannis, pentru a ajunge in fruntea PNL, primarul Sibiului avand nevoie de minimum doi ani in cadrul formatiunii, pentru a candida la sefia Partidului National Liberal, functie detinute anterior de Crin Antonescu.

In acest sens, edilul PNL din Pucioasa s-a adresat Instantei, contestand alegerea lui Iohannis in fruntea PNL, acesta sustinand ca demersul ar fi incalcat statutul partidului. Primarul sibian a fost ales presedinte al PNL in 28 iunie, data la care au fost votati si cei 31 de vicepresedinti ai formatiunii.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger