AcasăPoliticaTrei primari aradeni, retinuti de procurorii anticoruptie in aceeasi cauza

Trei primari aradeni, retinuti de procurorii anticoruptie in aceeasi cauza

O adevarata lovitura pentru judetul Arad, in urma unei actiuni a procurorilor anticoruptie. Nu mai putin de trei edili au fost retinuti pentru 24 de ore, cu o singura acuzatie planand asupra numelui lor: luare de mita.

In cursul zilei de joi, cei trei edili de comuna urmeaza sa fie dusi de procurori in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Magistratii Tribunalului Timis vor fi cei care vor decide daca aceasta masura se impune sau nu, in continuarea cercetarilor care se fac in cauza de fata.

Vizati de masurile luate, seara trecuta, de catre procurorii DNA din Timisoara sunt Aurel-Mircea Radita, primarul comunei Sicula, Traian-Gheorghe Balint, edilul din Covasint, precum si Teodor Avram, primarul localitatii aradene Almas, din cate anunta reprezentantii DNA, intr-un comunicat. Toti trei sunt banuiti ca ar fi luat mita de la un om de afaceri, i-a si dat pe manaDNA, in privinta unui contract privind asfaltarea unor strazi comunale.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, acuzatiile pe care le aduc procurorii celor trei edili aradeni, asa cum sunt ele prezentate de DNA:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 05 decembrie 2014, intre primaria comunei Sicula, judetul Arad, in calitate de achizitor si o societate comerciala in calitate de executant, a fost incheiat un contract de lucrari in valoare de 5.186.855 lei inclusiv TVA, avand ca obiect „asfaltare strazi in comuna Sicula, judetul Arad”.

In acelasi context, in cursul anului 2015, pentru „buna derulare” a contractului si pentru obtinerea finantarilor necesare platilor pentru lucrarile executate de societate in cadrul contractului mentionat, suspectul Radita Aurel-Mircea, in calitate de primar si ordonator de credite, a pretins si primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza) suma de 2.500 lei.

Intr-un context asemanator, urmare a incheierii unui contract de executie lucrari cu aceeasi societate comerciala in valoare de 468.341 lei inclusiv TVA, la data de 12 iunie 2015, suspectul Balint Traian-Gheorghe, primar si ordonator de credite al comunei Covasint, judetul Arad, a pretins de la omul de afaceri suma de 18.000 lei, reprezentand un procent de 10% din valoarea a doua facturi emise in cadrul contractului (fara TVA-ul aferent si fara cota de impozit ce trebuia platita bugetului de stat), din care a primit efectiv la aceeasi data suma de 3.000 lei.

In aceeasi maniera a procedat si suspectul Avram Teodor care, in cursul anului 2015, in calitate de primar si ordonator de credite al comunei Almas, judetul Arad, a pretins cu titlu de mita de la acelasi om de afaceri suma de 31.000 lei, reprezentand un procentaj de 10% din valoarea contractului de lucrari (312.686,5 lei fara TVA), din care efectiv a primit 7.000 lei.

Sumele de bani mentionate mai sus au fost primite de cei doi edili pentru acelasi motiv, de ”buna derulare” a contractului si pentru obtinerea finantarilor necesare efectuarii platilor”.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger