AcasăPoliticaTransnistria cere Moscovei examinarea posibilitatii de aderare a regiunii la Rusia

Transnistria cere Moscovei examinarea posibilitatii de aderare a regiunii la Rusia

Mihai Burla, presedintele Parlamentului de la Tiraspol, a trimis o scrisoare liderului Dumei de stat a Rusiei, camera inferioara a Legislativului de la Moscova, prin care solicita examinarea posibilitatii anexarii Transnistriei la Federatia Rusa.

Burla ii cere lui Serghei Nariskin sa ia in calcul varianta ca regiunea transnistreana sa adere la Federatia condusa de Vladimir Putin, titreaza publika.md.

Demersul vine la doar cateva zeci de ore de la referendumul din Crimeea, in urma caruia 96 % dintre locuitorii regiunii au votat in favoarea alipirii la Rusia, iar marti liderul de la Kremlin a semnat decretul prin care se oficializa aceasta alipire, in ciuda faptului ca forurile internationale au anuntat ca nu recunosc validitatea acestui referendum.

Ponta: Reafirm sprijinul pentru guvernul pro-european de la Chisinau

Intrebat cum comenteaza demersul lui Burla, Victor Ponta, aflat intr-o vizita oficiala la Atena, a raspuns: „Eu sunt de parere ca lucruri concrete si palpabile pe care Europa le face pentru Moldova inseamna, de fapt, acel sprijin de care Moldova are nevoie pentru a-si pastra independenta, integritatea si pentru a-si apara tara in fata oricarei agresiuni. (…) Si folosesc acest prilej pentru a reafirma sprijinul Guvernului Romaniei pentru guvernul pro-european de la Chisinau, condus de primul-ministru Leanca. Cred ca Romania are interesul sa sprijine acest guvern si cred ca orice atac impotriva domnului Leanca e un sprijin pentru Voronin si pentru comunisti.

322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger