AcasăPoliticaTraian Basescu, prezent la o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara, la doi...

Traian Basescu, prezent la o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara, la doi ani de la suspendarea sa

Cu doar cateva zile inainte de momentul in care se implinesc doi ani de la suspendarea sa, in vara anului 2012, Traian Basescu a participat, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara.

Vorbind in cadrul evenimentului, seful statului a insistat asupra faptului ca dreptul la informare este apanajul statului de drept. „Statul de drept inseamna dreptul la informare. Toate guvernele s-au ascuns sub clauze de confidentialitate pe chestiuni vitale pentru populatie, spre exemplu cedarea exploatarii de resurse de petrol si gaze a Romaniei. Romanii nu stiu in ce conditii s-a facut aceasta cedare (…) Cetatenii romani au dreptul la informare”, a afirmat liderul de la Cotroceni. De asemenea, vorbind despre carecteristicile statului de drept, in conditiile in care a participat la masa rotunda numita „Democratie si stat de drept in Romania”, Basescu a amintit echilibrul intre puterile statului, precum si accesul liber al cetatenilor la justitie.

In cadrul aceleiasi dezbateri, Basescu a profitat de ocazie pentru a-i felicita, din nou, pe reprezentantii Partidului Miscarea Populara, pentru rezultatul obtinut la alegerile europarlamentare din 25 mai, cand au depasit pragul de 6%, obtinand reprezentare in Parlamentul European.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger