AcasăPoliticaTraian Basescu ii cere demisia ministrului de Externe

Traian Basescu ii cere demisia ministrului de Externe

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat ca solicita demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean.

Traian Basescu il acuza pe Titus Corlatean de dezinformare. Decizia vine dupa ce presedintele Romaniei a fost informat de membrii Biroului Electoral Central ca exista posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe sa mareasca numarul sectiilor de votare din strainatate astfel incat sa se permita tuturor romanilor aflati in afara granitelor tarii sa-si exercite dreptul constitutional de a vota.

Anuntul celor de la BEC vine dupa ce Titus Corlatean sustine ca, legal, nu exista solutii pentru a mari numarul de sectii de votare din strainatate. Traian Basescu este de parere ca Titus Corlatean a dezinformat in incercarea de a-i impiedica pe cetatenii romani din strainatate sa-si exercite dreptul de a vota si solicita demiterea de urgenta a ministrului de Externe.

In schimb, Titus Corlatean se apara si spune ca nu a intentionat sa dezinformeze ci a fost de buna credinta si a cerut Biroului Electoral Central precizari suplimentare pe aceasta tema. Din momentul in care a fost instiintat ca nu exista motiva pentru a nu mari numarul sectiilor de votare din strainatate, Titus Corlatean a anuntat ca „MAE se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC”.

author avatar
Cristi Ionita
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger