AcasăPoliticaTraian Basescu, declaratie neasteptata: Mi-e jena de Iohannis!

Traian Basescu, declaratie neasteptata: Mi-e jena de Iohannis!

Fostul sef al statului a facut o afirmatie la care nu multi puteau spune ca se asteptau. Subiectul este tot cel al vilei de protocol si vine ca raspuns la o intrebare adresata lui Traian Basescu.

Desi intr-o prima faza declaratia ar putea trece drept una cu o usoara tenta lacrimogena, trebuie spus ca a fost facuta cu zambetul pe buze, dupa ce, intr-o prima faza, mai exact la auzul intrebarii adresate de reporteri, cu referire la vila in care urmeaza sa locuiasca, dupa ce se va muta din resedinta de la Snagov, politicianul a izbucnit in ras.

„Eu am rugat Guvernul sa gaseasca o solutie pentru ca mi-e jena de Iohannis. El are dreptul sa intre in acea vila. Am fost de acord inclusiv cu o solutie provizorie. Ieri (miercuri) n-a fost de acord Guvernul”, a explicat fostul lider de la Cotroceni, aflat si la acest moment in Vila Lac 3, unde, se stie, ar trebui sa se mute noul sef al statului, Klaus Iohannis.

Ca urmare, Traian Basescu are o singura concluzie, referitor la subiectul locuintei de protocol. „Parerea mea este ca Ponta nu vrea sa isi bata joc numai de mine, ci si de presedintele in functie”, a conchis fostul sef al statului.

Vila atribuita de Guvern fostului presedinte, cea in care a locuit, pana luna trecuta, fosta sotie a ex-premierului Petre Roman, Mioara Roman, din strada Gogol nr.2, este la acest moment in reparatii. Din acest motiv, fostul presedinte ar fi putut primi, provizoriu, o resedinta de protocol, insa si aceasta varianta a picat, miercuri, Executivul nemaiadoptand o Ordonanta de Urgenta in acest sens, Legislativul fiind cel care ar urma sa dezbata aceasta chestiune. „S-a pus problema unei ordonante de urgenta, dar Guvernul nu a considerat necesar sa faca un act cu dedicatie in acest caz. Urmeaza ca Parlamentul, cel care a emis Legea 406, sa o si amendeze”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, la finele sedintei saptamanale a Executivului.

621 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger