AcasăPoliticaTraian Basescu: Cristian Diaconescu, cel mai legitim candidat pentru Presedintie

Traian Basescu: Cristian Diaconescu, cel mai legitim candidat pentru Presedintie

Cel mai legitim candidat pentru functia de presedinte al Romaniei este Cristian Diaconescu, a carui onestitate nu poate fi pusa sub semnul intrebarii,  a declarat presedintele Traian Basescu, sambata, la „Congresul Femeilor Populare” al Organizatiei de Femei a Partidului Miscarea Populara, de la Sinaia.

„Cristian Diaconescu este un bun cunoscator al politicii externe, nu poate fi o recomandare mai buna pentru a candida la functia de presedinte si in plus este un om a carui onestitate nu poate fi pusa sub semnul intrebarii. Aveti cel mai legitim candidat pentru functia de presedinte, candidat care are in spate un partid inca destul de mic. Dar un partid mic poate sa continue sa creasca si sa dea un presedinte mare”, a afirmat Traian Basescu.

El a amintit de momentul in care a castigat mandatul de primar al Capitalei, in anul 2000, desi PDL avea in sondaje 4%.

„Imi aduc aminte cat de mic era PDL in 2000, cand eu am castigat Primaria Capitalei. In sondaje avea 4%, dar eu am reusit sa intru in turul doi la o centima fata de Chirita. Am dovedit ca un partid mic poate sa obtina un rezultat mare daca are candidatul potrivit. Cred ca avem in Cristian Diaconescu candidatul potrivit pentru a deveni presedinte. A pornit cu 2%, avea 7% acum doua saptamani, iar ieri am primit un sondaj in care avea 8,5%. Progreseaza, dar trebuie sa-l punem si noi in valoare”, a mai spus Traian Basescu.

El a spus ca asteapta de la PMP ca, atunci cand isi incheie mandatul de sef al statului, sa il primeasca ”in sediul central”.

”Vreau sa transfer partidului toata experienta ca om politic, cunostintele in politica interna si externa si gestionarea unei tari. Sunt convins ca pot ajuta partidul foarte mult sa se aseze acolo unde ar trebui sa se aseze ca partid nou: un partid nou care sa preia tara de unde este acum”, a continuat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger