AcasăPoliticaTraian Basescu cere sedinta de urgenta la Guvern si vot pana la...

Traian Basescu cere sedinta de urgenta la Guvern si vot pana la ora 24 in diaspora

Seful statului cere Executivului sa se intruneasca in sedinta de urgenta, duminica seara, in vederea emiterii unei OUG prin care sa se permita prelungirea programului de votare, in diaspora, pana la miezul noptii.

Invocand faptul ca ar fi primit mai multe mesaje din strainatate din care ar reiesi faptul ca mai multi romani aflati deja la rand in fata sectiilor de votare se tem ca nu vor ajunge sa-si exprime optiunea electorala inainte de ora 21, cand se inchid urnele, seful statului cere Guvernului sa se intruneasca in sedinta, cat mai repede cu putinta, pentru a prelungi, cu trei ore, programul sectiilor de otare, in afara tarii.

Va reamintim ca in multe orase din strainatate – printre ele Paris, Munchen, Londra, Viena sau Torino- s-au format cozi insemnate, inca de duminica dimineata, iar oamenii au asteptat mai multe ore, in strada, pana sa ajunga sa intre in sectiile de votare, pentru a alege unul dintre cei doi candidati ramasi in lupta pentru Cotroceni, si care ii vor succede lui Traian Basescu la sefia statului.

Va prezentam, integral, comunicatul Administratiei Prezidentiale:

„Poziția presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu privire la desfasurarea procesului electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei de duminica, 16 noiembrie a.c.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a observat posibile dificultati in a asigura dreptul de a vota tuturor romanilor din diaspora.

In aceste conditii, solicita Guvernului Romaniei o intrunire de indata in care sa emita o ordonanta de urgenta care sa prelungeasca programul de votare pana la ora 24.00.

Interventia domnului presedinte Traian Basescu vine ca urmare a mesajelor si semnalelor primite din strainatate, potrivit carora multi cetateni romani care stau de cateva ore la coada estimeaza ca nu vor putea vota”.

270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger