AcasăPoliticaTraian Basescu: Avem 40.000 de militari care au fost in Afganistan si...

Traian Basescu: Avem 40.000 de militari care au fost in Afganistan si Irak, Rusia nu a mai fost in razboi de vreo 15 ani!

Presedintele Traian Basescu a afirmat marti ca armata Rusiei nu a mai fost in razboi de vreo 15 ani, pe cand Romania are 40.000 de militari „foarte bine instruiti” care tocmai si-au terminat misiunile in Afganistan si Irak.

„Trebuie tinut cont de faptul ca Federatia Rusa n-a mai avut armata in razboi de cand a parasit Afganistanul, acum vreo 15 ani, iar Romania are 40.000 de militari care tocmai si-au terminat misiunile in Irak si Afganistan, deci militari foarte bine instruiti si cu o tehnica de lupta corespunzatoare”, a declarat Traian Basescu, precizand ca este loc si de „mai bine”.

Seful statului a subliniat, insa, ca pentru tara noastra nu este „niciun risc de razboi”.

„In loc de MIG-uri LanceR sa ai F-16, in loc de stiu eu ce tanc T-76 sa ai tanc american M1, cum avem tancurile Ghepard deja in dotarea Armatei Romane sau masini de lupta blindate Piranha, care inseamna ultima tehnologie in materie de masini blindate si care alaturi de vechile noastre transportoare pot face fata misiunilor pe care le avem”, a adaugat seful statului, citat de antena3.ro.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger