AcasăPoliticaTraian Basescu a promulgat Legea Referendumului in ultimul moment

Traian Basescu a promulgat Legea Referendumului in ultimul moment

Legea Referendumului, un adevarat motiv de razboi intre putere si opozitia, a fost promulgata de Traian Basescu cu doar cateva minute inainte de finalul termenului legal.

USL-ul i-a solicitat presedintelui inca din 5 decembrie, prin vocea premierului Victor Ponta, sa promulge rapid Legea Referendumului, cea conform careia cvorumul de participare la urne este redus de la 50+1% la 30%.

Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala ca reducerea cvorumului de participare la 30% este o actiune neconstitutionala, dar Curtea a respins cu majoritate de voturi sesizarea facuta de presedinte.

Acesta a primit pe 5 decembrie motivarea Curtii Constitutionale si a anuntat inca de atunci ca se va folosi de cele 10 zile avute la dispozitie pentru a promulga legea. Astfel, Traian Basescu a promulgat legea in ultimul moment, fiind primul presedinte ce recurge la un asemenea gest politic.

Conform realitatea.net, liderii USL intentioneaza sa organizeze un referendum pentru revizuirea Constitutiei odata cu turul doi al alegerilor prezidentiale de anul viitor, iar faptul ca Traian Basescu a promulgat Legea Referendumului atat de tarziu face ca alegerile prezidentiale de anul viitor sa nu poata fi organizate mai devreme de 14 decembrie.

author avatar
Cristi Ionita
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger