AcasăPoliticaToni Grebla, la DNA: Am venit pentru a vedea si eu de...

Toni Grebla, la DNA: Am venit pentru a vedea si eu de ce sunt acuzat

La o zi dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului aviz pentru arestarea preventiva si trimiterea sa in judecata, judecatorul Curtii Constitutionale s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DNA, pentru a discuta cu procurorii anticoruptie si, spune Grebla, pentru a afla ce acuzatii i se aduc.

Toni Grebla

Toni Greba a stat de vorba cu presa, precizand ca a fost solicitat sa se prezinte la discutiile cu procurorii, si ca a dat o declaratie cu privire la ceea ce stia in legatura cu faptele care i-au fost imputate.

Nu in ultimul rand, Grebla a tinut sa sublinieze ca are senzatia ca „judecarea sa a inceput in spatiul public” inca de marti, cand au aparut o serie de elemente din dosar, care nu ii fusesera aduse la cunostinta. Ca urmare, a precizat magistratul, a venit la DNA pentru a afla de ce fapte il acuza procurorii. „Ieri (marti – n.r.) – din pacate – am vazut in spatiul public parte din dosar, declaratii si asa mai departe, care nu mi-au fost aduse la cunostinta, eu pana acum neavand la dispozitie dosarul cauzei sau acte din dosarul cauzei. Astazi am venit pentru a vedea si eu de ce sunt acuzat, pentru ca am impresia ca judecarea mea a inceput in spatiul public inca de ieri„, a sustinut judecatorul CCR.

Va amintim ca procurorii anticoruptie au cerut, marti, aviz din partea Senatului (Camera care l-a propus si numit la Curtea Constitutionala-n.r.) aviz pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Grebla, in dosarul in care judecatorul CCR este suspectat de fapte de coruptie: trafic de influenta, in forma continuata. Concret, procurorii il suspecteaza de „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, „folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger