AcasăPoliticaToni Grebla, dupa ce a demisionat de la CCR: Nu ma tem...

Toni Grebla, dupa ce a demisionat de la CCR: Nu ma tem de o ancheta

Desi decizia sa a fost anuntata la cateva ore dupa ce a fost la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Toni Grebla sustine ca hotararea de a demisiona din randul magistratilor Curtii Constitutionale nu ar avea nicio legatura cu prezenta sa, dimineata, la DNA si ca nimeni nu i-a cerut sa faca acest gest.

„Nu are nicio legatura demisia mea de astazi (miercuri-n.r) cu vizita la DNA. Pot sa va mai spun urmatorul lucru: ca eu nu ma tem de o ancheta (…) sper ca ceea ce mi se intampla mie astazi sa nu serveasca drept exemplu si pentru altii”, a declarat Grebla, in urma cu scurt timp.

Grebla a tinut sa precizeze, totodata, ca a luat hotararea de a renunta la calitatea de membru al CCR pentru a nu „vulnerabiliza” activitatea Curtii, si ca demisia nu i-a fost ceruta de catre colegii sai. „Niciunul din colegi si nici oameni din anturajul meu, din diverse functii, (…) nu m-au incurajat sa fac acest gest”, a mai afirmat Toni Grebla.

In cursul zilei trecute,  procurorii anticoruptie au cerut Senatului aviz pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Grebla, in dosarul in care judecatorul CCR  este suspectat de fapte de coruptie: trafic de influenta, in forma continuata, „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, „folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

sursa foto: ccr.ro

257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger