AcasăPoliticaTitus Corlatean, ministrul de Externe: "Marim numarul de cabine de vot si...

Titus Corlatean, ministrul de Externe: „Marim numarul de cabine de vot si de stampile”

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a anuntat ca s-au luat masuri importante pentru ca votul romanilor din strainatate sa poata fi fluidizat.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat ca scopul institutiei pe care o conduce este ca votul din turul al doilea sa se desfasoare in mod legal si toti romanii sa poata vota.

„A fost o discutie interna la care a participat Ministerul Afacerilor Externe, scopul fiind de a analiza alegerile care au avut loc in strainatate, pentru corecta si buna desfasurare a celui de-al doilea scrutin. Scopul nostru pentru al doilea tur de scrutin este ca votul sa fie legal si toti romanii sa poata vota”, a declarat Titus Corlatean.

Ministrul Afacerilor Externe a anuntat ca masurile luate sunt urmatoarele: simplificarea procedurilor ce vizeaza declaratia pe propria raspundere; afisarea declaratiilor pe site-urile MAE si BEC, pentru a putea fi descarcate; marirea numarului cabinelor de vot; marirea numarului stampilelor; completarea personalului din sectiile de vot.

Titus Corlatean a anuntat si ca nu s-au gasit motive pentru sanctionarea presedintilor sectiilor de votare.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger