AcasăPoliticaTitus Corlatean a demisionat din functia de ministru de Externe

Titus Corlatean a demisionat din functia de ministru de Externe

Titus Corlatean a decis sa demisioneze din functia de ministru al Afacerilor Externe.

Decizia acestuia a venit ca urmare a mega-scandalului creat din cauza modului deficitar in care au fost tratati romanii din Diaspora care au vrut sa-si exercite dreptul la vot pe 2 noiembrie, cand a fost programat primul tur al alegerilor prezidentiale.

I s-a imputat faptul ca a dezmintit in legatura cu posibilitatea de a mari numarul sectiilor de votare din strainatate, dar Titus Corlatean sustine in continuare ca nu exista temei legal pentru infiintarea unor noi sectii de votare.

„Ministerul Afacerilor Externe a demarat un proces de evaluare in privinta posibilitatii de a deschide noi sectii de votare in strainatate. Iar concluzia acestui proces este ca nu exista baza legala de a infiinta noi sectii de votare in strainatate. In aceste conditii, ca ministru, am obligatia de a sustine legalitate. Si cum eu nu imi doresc ca Ministerul Afacerilor Externe sa incalce legea pe considerente politice, am decis sa-mi depun mandatul de ministru”, a declarat Titus Corlatean.

Titus Corlatean a amintit ca a luat masurile necesare si posibile ca romanii din Diaspora sa poata vota, pe 16 noiembrie.

Aceste masuri sunt suplimentarea personalului din sectiile de votare deja existente si cresterea numarului de cabine de vot si de stampile.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger