AcasăPoliticaTimofti l-a desemnat premier pe Ion Paduraru, actualul secretar general al Presedintiei...

Timofti l-a desemnat premier pe Ion Paduraru, actualul secretar general al Presedintiei de la Chisinau

(foto: Facebook/Ion Paduraru)

UPDATE: Situatia politica de dincolo de Prut se mentine incerta. Candidatul desemnat de catre liderul moldovean Timofti, in vederea preluarii sefiei Guvernului, si-a retras intentia de a prelua aceasta functie, la mai putin de 24 de ore de la anuntarea numelui sau, anunta unimedia.md. De altfel, majoritatea parlamentara a venit cu o noua propunere, dupa respingerea lui Plahotniuc, in persoana lui Pavel Filip. Liderul Republicii Moldova ar fi luat act de decizia lui Ion Paduraru. De altfel, acesta a precizat ca a luat aceasta decizie urmare a hotararii majoritatii din Legislativ. „In conditiile in care exista o majoritate parlamentara care a ales un candidat pentru functia de premier, care este Pavel Filip, nu a mai avut rost sa initiez negocierile cu fractiunile parlamentare”, a punctat pana mai ieri secretarul general al Administratiei Prezidentiale de la Chisinau, citat de aceeasi sursa.

–-

Dupa noi discutii pe aceasta tema, purtate in cursul zilei trecute, odata ce seful statului de la Chisinau a respins, miercuri, propunerea de premier pe care o inaintase Partidul Democrat, in persoana lui Vlad Plahotniuc, joi seara tarziu s-a anuntat numele noului prim-ministru desemnat de catre liderul Republicii Moldova.

(foto: Facebook/Ion Paduraru)

Iar acesta este Ion Paduraru, jurist de profesie, fost ministru al Justitiei, la Chisinau, actualmente secretar general al Administratiei Prezidentiale, pe care Nicolae Timofti insusi l-a descris, la momentul confirmarii propunerii sale, drept un „om cu initiativa”, seful statului moldovean exprimandu-si speranta ca Paduraru va reusi sa convinga alesii neamului ca merita prima functie in Guvernul de la Chisinau. „Sunt convins ca indeplineste toate conditiile de integritate, pentru a ocupa aceasta functie”, a subliniat Timofti, care a adaugat ca Paduraru „este in relatii (…) bune, de colaborare, cu multi deputati din Parlament . Si cred ca nu o sa fie greu sa ii convinga ca merita aceasta functie”.

Trebuie mentionat si faptul ca, in cazul in care acest lucru nu se va intampla, iar Ion Paduraru nu va fi votat pentru a ajunge in fruntea Executivului Republicii Moldova, se va ajunge la alegeri anticipate.

Momentan, democratii moldoveni nu au anuntat ce pozitie au fata de propunerea inaintata de Timofti.

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger