AcasăPoliticaTeodor Melescanu isi cere scuze romanilor din Diaspora

Teodor Melescanu isi cere scuze romanilor din Diaspora

Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, a anuntat ca isi cere scuze fata de romanii din Diaspora care nu au putut sa-si exercite dreptul la vot.

„Imi exprim regretul si adresez scuze cetatenilor romani care, datorita unor constrangeri ce nu au depins decat intr-o anumita masura de Ministerul Afacerilor Externe, nu au putut sa-si exercite dreptul la vot”, a fost mesajul transmis de Teodor Melescanu.

Ministrul de Externe vrea sa-i asigure pe romanii din Diaspora ca „nemultumirile si insatisfactia lor nu au trecut neobservate”. De asemenea, Melescanu a precizat ca s-a inregistrat un numar record de romani care au votat in Diaspora.

„La alegerile pentru presedintele Romaniei desfasurate in strainatate au votat, in turul al doilea de scrutin din 16 noiembrie 2014, potrivit informatiilor anuntate de Biroul Electoral Central, un numar de 378.811 de cetateni romani, un record absolut de participare raportat la toate scrutinele care au avut loc in diaspora dupa 1990”, a spus Teodor Melescanu.

Totusi, intrebat daca i se va cere demisia din cauza modului in care au fost organizate alegerile in Diaspora, Teodor Melescanu a precizat ca „este dreptul fiecaruia sa conteste, dar eu nu simt vreo apasare. MAE nu are vreo atributie si nu are competente in domeniul acesta decat sa puna la dispozitie localuri, personal si mijloace de comunicatie”.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger