AcasăPoliticaTeodor Melescanu a demisionat de la sefia SIE!

Teodor Melescanu a demisionat de la sefia SIE!

Teodor Melescanu a renuntat la functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Informatia a fost confirmata chiar de la Cotroceni.

Vestea ca Melescanu a demisionat din fruntea SIE a ajuns in atentia presei luni dupa-amiaza, dupa ce pe site-ul Administratiei Prezidentiale a fost publicata scrisoarea trimisa in cursul acestei zile, de catre seful statului, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu -Senat, respectiv Valeriu Zgonea- Camera Deputatilor, prin care li se propune sa ia act de decizia lui Melescanu de a renunta la sefia SIE si sa vacanteze functia de director al Serviciului.

Va prezentam continutul acestui document:

„Domnului Calin-Constantin-Anton Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului

Domnului Valeriu-Stefan Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor

Stimate Domnule Presedinte,

In temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata

VA PROPUN

Sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor-Viorel Melescanu si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare conform Art. 76 alin. (2) din Constitutie.

Cu intreaga consideratie,

PRESEDINTELE ROMANIEI

TRAIAN BASESCU”.

Va reamintim ca Teodor Melescanu (73 de ani) a ocupat postul de director al Serviciului de Informatii Externe timp de peste doi ani, fiind desemnat de catre Traian Basescu in aceasta functie in februarie 2012. La sfarsitul saptamanii trecute, fostul ministru de Externe preciza ca va anunta luni daca va candida sau nu la presedintia Romaniei, dand de inteles ca se va inscrie in aceasta cursa daca va aduna numarul necesar de semnaturi pentru sustinerea demersului.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger