AcasăPoliticaTata socru face curatenie in guvernul ginerelui

Tata socru face curatenie in guvernul ginerelui

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, nu mai admite ca Parlamentul sa fie sfidat de ministrii pastoriti de ginerele sau, Victor Ponta.

Ilie Sarbu ii ameninta pe ministrii cabinetului Ponta ca nu le mai trece legile, daca nu acorda Parlamentului respectul cuvenit

In primul rand, Ilie Sarbu reclama absenta reprezentantilor ministerelor de la sedintele comisiilor parlamentare: ”Am ajuns intr-o situatie in care nu are rost sa mai venim nici noi aici. Noi ne facem ca ne jucam de-a Senatul? Institutie suprema, Legislativ… nu mai stiu cate atribute ii putem pune in coada… Nu se poate. Isi bat joc de noi? Ne sfideaza, nu le mai pasa”. Pe de alta parte, senatorul Sirbu sustine si ca ministrii ii ignora si ii tin pe la usi pe parlamentarii care bat drumul pana la cabinetele lor. ”Mai mult, va spun, dragi colegi, cu toata deschiderea, cand va duceti pe la ministere ati vazut ca va tin pe la usi, toti. Nu au timp, sunt ocupati, sunt in sedinte. Nici secretarii de stat nu stau de vorba cu noi”, a rabufnit Sarbu, subliniind ca de acest tratament se ”bucura” inclusiv parlamentarii puterii. Altfel spus, ministrii PSD trantesc fara jena usile in nasul colegilor social-democratii. Foc facut pe ministrii lui Ponta, Sarbu a propus senatorilor sa nu mai treaca niciun proiect legislativ decat in cazul in care ministrul de resort, sau un secretar de stat, se prezinta si sustine legea in comisii.

 

author avatar
Simona Badulescu
1.699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger