AcasăPoliticaTariceanu vrea sa-si cumpere partid de-a gata

Tariceanu vrea sa-si cumpere partid de-a gata

Pentru ca un partid nu se pune pe roate de pe o zi pe alta, iar timpul nu-i este tocmai un aliat, Calin Popescu Tariceanu s-a gandit ca ar fi mai usor sa prospecteze piata in cautarea unei formatiuni pe care sa o achizitioneze „la pret de dumping”.

Calin Popescu Tariceanu este in cautarea unui vehicul politic

Dupa o tentativa esuata cu Partidul National al Mediului, al carui presedinte are in CV o condamnare cu suspendare,  presedintele Senatului a batut la usa Partidului Ecologist Roman. Nu personal, pentru ca nu se cadea, ci prin locotenentii sai. Potrivit unor surse politice, planul lui Tariceanu presupune o fuziune intre grupul lui si PER, din care sa rezulte Partidul Reformator Liberal sau Liberal Reformator, care s-a aiba in cadrul sau „un departament ecologist” si care, evident, sa se aflieze la ALDE. Formatiunea ar urma sa fie condusa de Calin Popescu Tariceanu, cu Daniel Chitoiu pe post de secretar general. De asemenea, actualele filiale ale PER ar urma sa fie conduse de oameni  adusi din PNL. Din cauza acestor pretentii, negocierile bat pasul pe loc, ecologistii refuand sa se „topeasca” intr-un ONG, fie el condus si de Tariceanu.

Lansare in scris la prezidentiale

Pana sa bata palma cu cei de la PER, presedintele Senatului a simtit nevoia sa-i instiinteze pe liberali, prin intermediul unei scrisori, asupra planurilor sale de viitor: infiintarea unui nou partid si intrarea in cursa pentru Cotroceni. „In calitatea mea de vechi liberal am hotarat impreuna cu colegii mei din Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale urmatoarele: vom initia imediat toate procedurile necesare infiintarii legale a unui nou partid liberal, inclusiv strangerea de semnaturi si adeziuni. Noi vom tine vie flacara liberalismului in Romania. Simultan, vom initia actiunea de strangere a semnaturilor necesare inscrierii legale a candidaturii la Presedintia Romaniei a subsemnatului, Calin Popescu-Tariceanu”, se arata in epistola semnata de presedintele Senatului. Asa cum era de asteptat, gestul lui Tariceanu a fost comentat pe larg de fostii sai colegi. ”Dupa parerea mea Calin Popescu Tariceanu nu are nicio sansa la Presedintie, dar asta este pur si simplu parerea mea, alegatorii sunt intotdeauna cei care va pot da raspunsul la aceste intrebari”, a afirmat Crin Antonescu. De departe, reactia cea mai critica a venit din partea lui Ludovic Orban care nu s-a sfiit sa-l acuze pe Tariceanu ca s-a vandut PSD-ului. „Imi pare rau ca a ajuns din postura de rege al animalelor in postura unui biet iepure al PSD. (…) Este evident ca la ora actuala domnul Tariceanu este un rentier al PSD, ca tot ce face in politica este pentru PSD si pentru Victor Ponta”, a mai spus Orban.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.088 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger