AcasăPoliticaTariceanu se pregateste sa-i ia locul lui Ponta

Tariceanu se pregateste sa-i ia locul lui Ponta

Tandemul Ponta – presedinte, Tariceanu – premier prinde din ce in ce mai mult contur in PSD, social-democratii sustinand ca actualul sef al Senatului are mari sanse sa se mute din decembrie la Palatul Victoria.

Daca va face o figura frumoasa la alegerile din toamna, Calin Popescu Tariceanu are toate sansele sa fie uns premier

Viitorul politic al lui Calin Popescu Tariceanu se joaca la vot. In functie de zestrea electorala pe care o va strange pana-n toamna, Tariceanu va prinde sau nu functia de premier. Informatia a fost confirmata de senatorul PSD Ioan Chelaru, care a precizat ca exista sanse ca postul de prim-ministru sa nu revina partidelor din actuala coalitie. „Vom vedea ce rezultate sunt dupa primul tur al alegerilor prezidentiale si nu exclud ideea, ca in raport de negocieri si de sprijinul care va fi acordat lui Victor Ponta, sa fie pus in discutie ca functia de prim-ministru sa nu apartina in mod necesar PSD, ci sa o acordam unei alte formatiuni politice, nu neaparat UNPR si PC.

In turul doi, Victor Ponta ar prefera sa mearga in tandem

Nu avem rezerve ca UNPR si PC sprijina in totalitate candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale. Eu ma refer la alte forte politice care sper ca ne vor sustine si cu care vom ajunge la un acord si care vor aduce cele 7-8 procente, sau de cate va fi nevoie, pentru cel de-al doilea tur de scrutin”, a  afirmat Chelaru, mentionand ca numele lui Tariceanu este luat in calcul pentru functia de premier. „Calin Popescu Tariceanu este una dintre variante. Este unul dintre oamenii seriosi, cu experienta. A condus un guvern cu rezultate foarte bune si vad ca-si construieste serios si solid un partid politic”, a mai spus senatorul PSD.

author avatar
Adelina Ionicel
1.518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger