AcasăPoliticaTariceanu se lupta cu Antonescu de pe „platforma”

Tariceanu se lupta cu Antonescu de pe „platforma”

De dragul PNL-ului, Calin Popescu Tariceanu a renuntat la ideea de a mai infiinta o noua formatiune liberala. Decizia se doreste a fi o lectie politica pentru Crin Antonescu.

Ca sa nu puna in pericol PNL-ul, Calin Popescu Tariceanu nu-si mai face partid

Interesul PNL-ului trebuie pus mai presus de interesele personale. Acesta este mesajul cu care Tariceanu spera sa-l aduca pe calea cea buna pe Antonescu. Punand mare pret pe puterea exemplului, fostul premier a decis sa faca un pas in spate, doar ca sa salveze PNL-ul. „In urma consultarilor pe care le-am avut cu mai multi colegi liberali, dar si cu sustinatori ai PNL si ai liberalismului, am ajuns la concluzia ca infiintarea unui nou partid politic nu este oportuna in acest moment. Aparitia unei noi formatiuni pe scena politica ar produce un nou conflict major la nivelul celor care imbratiseaza valorile liberale, ceea ce ar adanci si mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate si pretuire fata de principiile si valorile liberale, nu vreau in niciun caz sa periclitez sansele Partidului National Liberal in alegerile europarlamentare. De asemenea, alaturi de un grup de sustinatori am infiintat Platforma Economica Liberala, o structura de care Partidul National Liberal are nevoie daca vrea sa revina la guvernare”, arata Tariceanu intr-o scrisoare deschisa, adresata lui Crin Antonescu.

PNL nu este un partid pentru o singura persoana

Fostul premier il acuza pe Crin Antonescu de faptul ca a distrus Partidul National Liberal

Si daca tot s-a pus pe scris, presedintele Senatului a tinut sa treaca in revista si toate „bubele” presedintelui PNL. „Ati tradat, prin decizia de a renunta la USL, electoratul care a avut incredere in aceasta formula politica. (…) Nu va acuz de colaborare cu Traian Basescu pentru ca nu va mai place de PSD, ci pentru ca a inceput sa va faca placere sa ii serviti bucati din PNL lui Traian Basescu. In acest moment sunteti izolat pe scena politica si riscati sa duceti partidul in aceeasi situatie. Nu aveti prieteni in sfera politica nici pe stanga, dar nici pe dreapta esicherului. Toate formatiunile si toti liderii politici vor sa aiba o colaborare cu PNL, insa fara dumneavoastra. S-a ajuns in aceasta situatie din cauza temeperamentului conflictual pe care l-ati dezvoltat si promovat de-a lungul timpului”, a mai precizat Tariceanu.

Tise vrea sa-i ia lui Antonescu ”custodia” viitoarei Constitutii

Alin Tise vrea sa-l debarce pe Crin Antonescu din fruntea Comisiei de revizuire a Constitutiei

Senatorul PDL Alin Tise ii cere lui Crin Antonescu sa demisioneze din fruntea comisiei de revizuire a Constitutiei, pe motiv ca liderul PNL ”a fost lasat repetent” de Comisia de la Venetia. ”A dat dovada de amatorism, incompetenta si iresponsabilitate. Crin Antonescu nu se pricepe, nu este o persoana pregatita, gandeste strict in logica electorala”, acuza Tise. Gandindu-se si mai bine, Tise a revenit si a cerut demisia intregii Comisii de revizuire, plus retragerea proiectului de modificare a Constitutiei din Parlament – proiect pe care l-a catalogat a fi ”o Constitutie pentru USL, nu pentru popor”.

[poll id=”725″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
972 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger