AcasăPoliticaTariceanu, scrisoare deschisa catre PNL. Liberalilor li se cere sa renunte la...

Tariceanu, scrisoare deschisa catre PNL. Liberalilor li se cere sa renunte la alianta cu PDL!

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a trimis o scrisoare colegilor sai din PNL, in care le cere sa refuze alianta cu PDL. De asemenea, acesta le mai solicita liberalilor sa nu accepte ca PNL sa intre in PPE.

Calin Popescu Tariceanu a transmis o scrisoare deschisa catre liberali, in care le cere sa nu accepte o fuziune cu PDL, pentru a nu arunca PNL in bratele lui Traian Basescu.

„La 139 de ani de la infiintarea sa, Partidului National Liberal i se cere chiar de catre conducerea sa (demisionara in urma unui esec electoral major!) sa abandoneze liberalismul. Sa renunte la identitatea sa politica, la valorile si principiile sale, la ideologia sa si, probabil, chiar la numele sau. (…) In prima zi de dupa alegerile recent incheiate presa si comentatorii politici aratau ca Traian Basescu a fost aspru sanctionat de electorat, dovada fiind chiar scorul de 6% obtinut de grupul de politicieni sustinuti de el. Cum se poate justifica atunci faptul ca in chiar aceeasi zi conducerea PNL ii indeplineste visul de a elimina liberalismul de pe scena politica romaneasca si de a pune PNL-ul la dispozitia familiei sale politice? Traian Basescu a luptat ani de zile pentru a atinge acest obiectiv dar nu a avut succes”, spune Tariceanu.

Fostul premier a mai precizat ca nu vede niciun ergument pentru care PNL ar parasi ALDE pentru a adera la PPE. „Oare chiar poate cineva crede ca in ziua demisiei din functia de presedinte al PNL cineva are brusc o revelatie doctrinara cum ca familia liberala europeana ar fi mult prea de „stanga” iar PNL trebuie de aceea sa abandoneze doctrina sa politica, identitatea sa, valorile si principiile in care crede si pe care le sustine de peste un secol? Este fostul presedinte al PNL in masura sa judece aceste lucruri in acest moment al carierei sale politice?”, mai atrage atentia Tariceanu.

„Traian Basescu este „dreapta”? Partidele sale sunt „dreapta”? Oare suntem crezuti atat de naivi incat sa putem accepta astfel de explicatii cusute cu ata alba? (…)

De aceea chemarea mea este aceea de a continua linia politica inceputa in 2007 – 2008 care pana acum a fost urmata cu consecventa si a salvat PNL: izolarea lui Traian Basescu, refuzul oricarei colaborari cu acesta pana la incheierea carierei sale politice si respingerea oricarui compromis cu oamenii politici strans legati de el. (…) Fac apel la toti liberalii romani sa arate sustinerea lor pentru ca PNL sa ramana un partid liberal. Fac apel la conducerea PNL, la liderii de la nivel local si central sa reflecteze serios asupra identitatii politice a PNL.

(…) Cer ferm fostului presedinte Antonescu si grupului care il inconjoara sa-si recapete decenta si luciditatea politica si sa nu faca demersuri nestatutare, lipsite de legitimitate si de validitate in sensul continuarii actiunilor de abandonare a liberalismului si aderare la PPE”, mai spune Calin Popescu Tariceanu.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger