AcasăPoliticaTariceanu: Romania se pleaca in fata ”Inaltei Porti” occidentale

Tariceanu: Romania se pleaca in fata ”Inaltei Porti” occidentale

Calin Popescu Tariceanu ii asmute pe membri ALDE impotriva partidelor de dreapta, nu a PSD-ului

Calin Popescu Tariceanu spune ca Romania ”si-a pastrat reflexele din perioada otomana”, respectiv obiceiul de a se inclina in fata cancelariilor straine. Occidentale de aceasta data.

Calin Popescu Tariceanu spune ca Romania trebuie sa renunte la ”reflexele” de tara vasala, dependenta de ”Inalta Poarta”

Presedintele Senatului sustine ca Romania ”se pleaca, nu stie sa negocieze”. Ba mai mult, inghite si interventiile deplasate ale unor ambasadori care ”intervin la noi in tara in chestiuni de politica interna”. ”Din pacate, copiem ce e prost la Ungaria si Polonia pentru ca altfel am putea sa luam exemplu de la ele. Sunt tari care au curajul propriei demnitati, sa-si clameze fara niciun fel de echivoc suveranitatea, sa aiba o atitudine care reflecta de fiecare data ca isi cunosc interesul lor national si nu stau cu capul plecat cum se intampla de multe ori la unii oameni politici din Romania care ocupa functii importante. Am senzatia de multe ori ca Romania nu stie sa negocieze, se pleaca, are reflexe din perioada otomana, lucru care imi displace profund”, a declarat Tariceanu in direct la TV. In context, acesta a criticat si incalcarea normelor diplomatice de catre unii dintre ambasadori: ”Vad de multe ori reprezentantii altor state acreditati la Bucuresti, ambasadori care intervin pe chestiuni de politica interna, dau sfaturi, exprima opinii ce e bine, ce e rau. Ne spun care e legea buna, care e legea proasta. Exista niste norme diplomatice care trebuie respectate (…) Eu cred ca ar trebui ca toti acesti diplomati trebuie sa fie extrem de atenti la modul in care se manifesta in public pentru ca fac greseli dupa greseli, atitudini care pana la urma o sa coste esenta relatiei noastre cu aceste tari catre care toti romanii au privit cu mare incredere, entuziasm si admiratie in perioada comunista”.

author avatar
National
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger