AcasăPoliticaTariceanu, reactie dupa declaratia lui Basescu: "Daca oricare alta persoana din aceasta...

Tariceanu, reactie dupa declaratia lui Basescu: „Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru…”

Fostul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat dupa comentariile facute, seara trecuta, de seful statului, prezent in studioul unie televiziuni. „Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru, este destul de probabil ca nu si-ar fi terminat emisiunea si mascatii l-ar fi saltat din studio”, considera ex-premierul.

Incepand prin a spune ca, in ciuda faptului ca si-a propus sa nu mai faca declaratii politice legat de persoana presedintelui, pana la incheierea mandatului lui Traian Basescu la Cotroceni, fostul premier Tariceanu mentioneaza ca aparitia televizata de duminica seara a presedintelui l-a „impins” sa faca o serie de remarci. „Prin prestatia de la emisiunea de aseara, Traian Basescu ne-a reamintit de ce romanii au votat intr-un numar atat de mare impotriva sa in 2012. Intr-o singura emisiune, Basescu a incalcat constitutia si legile penale de cel putin doua ori”, noteaza Calin Popescu Tariceanu pe contul sau de Facebook.

In primul rand, Tariceanu s-a intrebat cum de CCR nu se sesizeaza, de vreme ce, considera fostul presedinte al Senatului, e limpede ca seful statului „a intrat in campanie electorala pentru partidul consilierilor sai”, respectiv PMP. „Nici unul dintre ceilalti Presedinti ai Romaniei, care aveau si ei simpatiile lor politice, nu au devenit propagandistii unui partid. Curtea Constitutionala ar trebui sa verifice daca Presedintele Romaniei isi mai pastreaza actiunile in limitele Constitutiei pentru ca din limitele bunului simt au iesit de mult!”, continua fostul liberal.

Insa chiar daca atrage atentia asupra acestui fapt, Tariceanu s-a oprit indeosebi asupra declaratiilor facute de presedinte seara trecuta, la RealitateaTV, in urma carora premierul Ponta a anuntat, luni, ca va fi depusa o plangere penala la adresa lui Traian Basescu. „Insa, cea mai grava dintre actiunile de duminica seara, a fost amenintarea si santajul pe care Traian Basescu le-a lansat la adresa Gabrielei Firea. Inteleg ca ancheta comisiei Nana a facut descoperiri importante care incep sa-l sperie pe locatarul de la Cotroceni si ultima solutie este amenintarea unui membru al comisiei, senatorul Gabriela Firea, cu o posibila arestare/disparitie a sotului domniei sale, primarul comunei Voluntari. Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru, este destul de probabil ca nu si-ar fi terminat emisiunea si mascatii l-ar fi saltat din studio. A fost vreo reactie a Parchetului General? Daca a fost, a fost atat de subtila incat nici eu si niciun alt roman nu am sesizat-o. Probabil ca terorismul politic, care e condamnat de legile penale, e OK daca vine de la Cotroceni”, mai scrie Calin Popescu Tariceanu, pe contul sau de socializare.

Cititi si: Firea: Nu imi dau demisia de la comisia Nana. Imi voi continua activitatea cu orice risc

Gabriela Firea, dupa ce a fost atacata de Basescu: Ma tem pentru familia mea!

Ponta: Plangere penala pentru Basescu, dupa declaratiile la adresa Gabrielei Firea

395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger