AcasăPoliticaTariceanu, razboi deschis cu DNA

Tariceanu, razboi deschis cu DNA

Reforma clasei politice nu se poate face cu zgomot de catuse, le-a transmis Calin Popescu Tariceanu pesedistilor prezenti la Consiliul National. Mesajul presedintelui Senatului a fost primit cu aplauze de social-democrati.

Calin Popescu Tariceanu considera ca Parlamentul nu trebuie sa faca sluj in fata procurorilor

In timp ce liderii PSD au evitat sa atinga delicatul subiect numit justitie, presedintele PLR a vorbit fara nicio retinere despre independenta Parlamentului. „In ultima perioada am castigat un bun de pret si anume independenta justitiei, dar nu voi admite ca liberal, ca parlamentar si ca presedinte al Senatului Romaniei ca acest lucru laudabil sa fie contrapus de o maniera neconstitutionala cu diminuarea atributiilor Parlamentului. (…) Parlamentul este forul de dezbatere al oricarei tari democratice si, ca atare, casa care gazduieste libertatea de expresie, el reprezinta si mandatul dat de cetateni pentru apararea valorilor fundamentale ale democratiei”, a afirmat Tariceanu, precizand ca schimbarea clasei politice nu trebuie realizata sub presiunea arestarilor. ”Romanii se asteapta la o noua clasa politica, o clasa politica mai buna, mai curata si mai competent. Aceasta schimbare nu se face nici cu zgomot cu catuse, nici prin rotirea cadrelor. O schimbare reala se poate face prin modificarea unor legi care au generat coruptie”, a conchis liderul PLR.

Spectacolul arestarilor ii deranjeaza si pe magistrati

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii analizeza modul in care inculpatii din diferite dosare sunt scosi cu catusele la maini din sediile parchetelor si urcati in dubele politistilor. Si asta dupa ce, sustin magistratii, au primit semnale chiar si din partea ambasadelor cu privire la faptul ca doar in Romania asistam la genul acesta de „spectacole”. „Trebuie sa vedem care este legislatia, sa facem un examen de legislatie comparata si sa ne punem problema si noi, chiar daca putem gasi raspunsuri si in Legea audiovizualului, dar trebuie oarecum sa impunem o regula pentru ceea ce se intampla zi de zi”, a declarat judecatorul Mircea Aron, membru al CSM, citat de Mediafax.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger