AcasăPoliticaTariceanu propune excluderea presedintelui din procedurile de numire a conducerii Instantei Supreme

Tariceanu propune excluderea presedintelui din procedurile de numire a conducerii Instantei Supreme

Actualul numar doi din conducerea statului propune schimbari procedurale in privinta numirii conducerii Curtii Supreme, dar si a procurorilor-sefi.

Trebuie spus, insa, ca demersul legislativ a fost initiat de Calin Popescu Tariceanu, in calitate de co-presedinte al ALDE. Initiativa ii vizeaza atat pe seful statului, cat si pe cel al Ministerului Justitiei. Mai exact, din cate se anunta pe contul oficial de Facebook al formatiunii in fruntea caruia se afla Tariceanu, alaturi de Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii din Gvernul Ponta, „copresedintele ‪ALDE Calin Popescu ‪Tariceanu a initiat un proiect de lege prin care propune excluderea din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor-sefi a sefului statului si a ministrului Justitiei”.

In privinta motivelor pentru care politicianul a facut acest pas, Tariceanu este citat, pe aceeasi pagina de pe reteaua de socializare, inaintand urmatoarele argumente: „cred ca aceasta propunere este de natura sa intareasca ‪increderea in aceste institutii, sa intareasca sentimentul, perceptia si faptul in sine, realitatea de independenta a Justitiei, scoaterea de sub orice incidenta a decidentilor politici in privinta acestor numiri”.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger